Доступність посилання

ТОП новини

Нові фракції “Наша Україна” у місцевих Радах Одеси – парад кон’юктурних осіб.


Петро Каландирець


Одеса, 28 січня 2005 - На сесії Одеської міської Ради, що відбулася 28 січня, як грім серед чистого неба пролунало повідомлення про утворення депутатської фракції “Наша Україна”. Його ініціаторами стали депутати міськради, які раніше ніколи не виявляли публічної прихильності до Віктора Ющенка і не були помічені у виборчій кампанії опозиційного кандидата.

Після перемоги Віктора Ющенка на виборах Президента України у Одеській міськраді вперше була утворена фракція “Наша Україна”. Це, на думку місцевих аналітиків, викликало в Одесі неабияку реакцію, бо до 26 грудня у стінах мерії практично не було чути голосу протесту на підтримку колишнього лідера парламентської фракції “Наша Україна”.

На думку депутата міськради Георгія Селяніна: “створення нової фракції у складі Одеської міської Ради, враховуючи зміни у країні, можна було б визнати навіть логічним, якби комусь не прийшло у голову назвати її “Наша Україна”. Ніхто з учасників цієї фракції ніколи не був членом партій, які організували блок Віктора Ющенка. Крім цього, за всі роки праці у Міськради, жоден з них не запропонував альтернативного владним проекту рішення”.

Депутат Одеської Міськради Георгій Селянін, під час виступу на сесії міськради наголосив, що не може пригадати жодного депутатського запиту, виступу, чи хоча б голосного протесту з місця з боку тих депутатів які нині оголосили себе опозицією.

Учасники акцій на підтримку Одеського міського голови Р.Боделана
“ І це при тому, що рахунок незаконним рішенням, які пройшли через Раду (перш за все питань землекористування), сягнув сотень. Одеса досить довго чекала змін щоби знову довірити своє майбутнє співучасникам чи мовчазним свідкам її пограбування. Я гадаю, що зі мною погодиться переважна більшість одеситів. Фракція “Наша Україна” може з’явитися у Одеській міськраді, але лише після нових виборів до місцевих органів влади. А те, що відбувається нині у Одеських міській та обласній Радах – це не лише парад кон’юктурних осіб. Це політична провокація, мета якої – дискредитація курсу нового Президента на демократичні зміни в країні. Неможливо минулим числом призначити себе опозицією, тим більше, опозицією яка перемогла. Це звання слід вибороти”.

Слід наголосити, що до новоутвореної фракції “Наша Україна”, серед інших, увійшов син Голови Одеського обласного арбітражного суду – Деніс Балух.

Голова фракції “Наша Україна”, депутат Дмитро Танцюра запропонував увійти до неї всім депутатам Ради, напевно і тим, які зовсім нещодавно підтримали пропозиції Одеського міського голови Руслана Боделана щодо запровадження в Україні надзвичайного стану і утворення так званого Новоросійського краю, влаштовували у сесійному залі бійки з помічниками народних депутатів України Едуарда Гурвіца та Юрія Кармазіна, силою виштовхували з залу активістів правозахисного фонду “Рутенія” та обласного штабу “Наша Україна” і за це навіть не вибачилися.

28 січня проросійська організація “Єдіноє отєчєство” організувала біля Одеської міськради пікет. Близько сотні учасників заходу тримали гасла на підтримку Одеського міського голови, лідера Партії регіонів Руслана Боделана та проти депутатів – одеситів з фракції “Наша Україна” у Верховній Раді. Вони вороже реагували і на присутність кореспондента радіо “Свобода”. На його адресу лунали вигуки “Геть” та “Іуда”...
XS
SM
MD
LG