Доступність посилання

ТОП новини

У четвер, 3 лютого, Верховна Рада повинна визначитися з тим, чи стане Юлія Тимошенко прем’єр-міністром. Верховна Рада також заслухає програму дiяльностi уряду


Спікер Верховної Ради Володимир Литвин впевнений, що під час голосування кандидатура Юлії Тимошенко на посаду прем’єр-міністра набере щонайменше 250 голосів, тобто необхідну кількість.

Рiшення ухвалили сьогодні на погоджувальнiй радi керiвники фракцiй, груп i комiтетiв.

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин впевнений, що під час голосування кандидатура Юлії Тимошенко на посаду прем’єр-міністра набере щонайменше 250 голосів, тобто необхідну кількість.

І тоді ж, переконаний Литвин, було б доцільно презентувати у сесійній залі програму діяльності уряду.

“Щоб ми обговорювали не особу, а щоб ми обговорювали програмні засади діяльності. І коли Верховна Рада сприйме ці підходи, тоді програмне питання набуде технічного виміру. А вже узгодити це із вимогами Конституціï, в якій засвідчено, що Кабмін подає програму діяльності, а ВР розглядає і ухвалює питання щодо підтримки чи не підтримки. Ми тоді вже повинні відрегулювати це питання, виходячи і з Конституціï, і з регламенту”, - сказав Володимир Литвин.

Фракція СПУ сьогодні на політичній раді визначилася, що підтримає кандидатуру Юлії Тимошенко за умови дотримання домовленостей із Президентом Віктором Ющенком.

Разом із тим, СПУ виступає проти того, щоб разом із кандидатурою прем’єра у четвер розглядали і нову програму уряду.

Лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз: “Я від себе висловив пропозицію – програму Кабінету Міністрів у четвер розглядати недоцільно, оскільки ще Кабмін не сформований, він ще не розглядав на своєму засіданні цієї програми. Це буде формальний акт, а кожен прем’єр чи кандидат на цю посаду, йдучи до депутатів, заявляє про свої наміри у сенсі реалізаціï у даному випадку програми Президента. Ми готові поділяти відповідальність за діяльність Кабінету Міністрів, якщо ми матимемо змогу впливати на політику внутрішню та зовнішню. Якщо ми такої змоги мати не будемо, то брати на себе відповідальність немає ніякоï можливості”.

Комуністи та депутатська група "Демократичні ініціативи" обіцяють визначитися щодо підтримки Юлії Тимошенко на посаді прем''єр-міністра України до завтрашнього ранку.

Думка лідера КПУ Петра Симоненка: “У середу ввечері відбудеться засідання президіï центрального комітету партіï, а фракція буде виконувати рішення керівних органів партіï. Зараз мені здається, що у нас виникла досить дивна ситуація . Є програма, яка надрукована у газеті. Ми повинні почути від кандидата на посаду прем’єра, як буде виконуватися ця програма, в які терміни яка позиція буде виконана і усі ті зобов’язання, обіцянки, які давалися цією командою під час виборів”.

Щодо підтримки Тимошенко у Верховній Раді вже заявили частина “Нашої України”, “Народна аграрна партія”, фракція “Єдина Україна” та БЮТ.
XS
SM
MD
LG