Доступність посилання

ТОП новини

“Виконавців отруєння Віктора Ющенка не буде ніколи знайдено,” - Володимир Сівкович.


Віктор Міняйло

Київ, 2 лютого 2005 р.

“Виконавців отруєння Віктора Ющенка не буде ніколи знайдено,” - так вважає голова тимчасової парламентської комісії з питань розслідування замаху на життя кандидата в Президенти Віктора Ющенка Володимир Сівкович. Про це він сказав радіо “Свобода”, коментуючи статтю журналіста Тома Мангольда в австралійській газеті “The age”.

Том Мангольд, зокрема, пише, що Ющенка отруїли на дачі керівників СБУ п’ятого вересня повар і кельнер. Як важливих свідків їх вивезли закордон люди з “НУ”.

За коментарем я звернувся до голови парламентської комісії з питань замаху на життя В.Ющенка В.Сівкович.

Володимир Сівкович

Я не знаю, звідки журналіст може знати більше, ніж Генпрокуратура, яка допитувала і повара, і помічника, і плововара, і всіх решту. Фантазій дуже багато. Я не впевнений, що “НУ” когось вивозила. Куди? Закордон? Чи в ліс?

Віктор Міняйло

Які перспективи цієї справи?

Володимир Сівкович

Я чесно не знаю, які перспективи цієї справи. В чому перспективи? В тому, щоб знайти винуватця? Конкретну фізичну особу?

Віктор Міняйло

Чи замовника.

Володимир Сівкович

Для того, щоб знайти замовника, потрібно знайти виконавця. Виконавця, я думаю, знайдено не буде ніколи.

Віктор Міняйло

А от член комісії пана Сівкович із фракції БЮТ Григорій Омельченко стверджує, що знає і замовника, і виконавця.

Григорій Омельченко

Оскільки я являюся членом тимчасової слідчої комісії, яка займається розслідуванням обставин отруєння В.Ющенка, а якщо говорити з юридичної точки зору, то з замахом на вбивство державного діяча. Я знаю ще більше деталей по цій справі, але поки що не можу їх обнародувати, допоки вони не будуть закріплені процесуальним шляхом , СБУ і Генпрокуратурою, і ці матеріали ми не обговоримо на засідання тимчасової слідчої комісії.

Віктор Міняйло

Які перспективи цієї справи?

Григорій Омельченко

Кримінальна справа повинна бути розкрита, і винні повинні понести покарання. Не дивлячись на те, що В.Ющенко говорить, що він готовий вибачити тих, хто хотів отруїти, з юридичної точки зору це не має ніякого юридичного значення, тому що вибачення не є підставою для закриття кримінальної справи і звільнення винних осіб від покарання. Ці особи будуть покарані перед судом.

Віктор Міняйло

Якщо точніше, то ми будемо знати і замовника, і виконавця?

Григорій Омельченко

Кожному свій час. Він наступить, і ви будете знати прізвища і організаторів, і виконавців. Наприклад, на сьогоднішній день я практично всіх їх знаю.

Віктор Міняйло

Це був опозиціонер член фракції БЮТ Григорій Омельченко. Хоча нині в парламенті важко з’ясувати, хто ж влада, а хто ж опозиція.

Отже, для більшої об’єктивності я звернувся до уповноваженого члена фракції В.Януковича “Регіони України” Валерія Коновалюка.

Валерій Коновалюк

Мені це дуже складно коментувати, тому що ми, а я у складі тимчасової слідчої комісії, передали документи Генпрокуратурі і вважаємо, що в цьому плані повинні дійсно діяти правоохоронці і діяти таким чином, щоб уникнути якихось політичних оцінок, інсинуацій. Щоб ми зрозуміли, що це відбулося, то винні повинні понести відповідальність. Це безперечно.

Віктор Міняйло

А сам Президент України В.Ющенко неодноразово натякав, що йому відоме певне коло осіб, які замовили і виконували це отруєння. Залишається чекати, коли це коло звузиться до мінімуму.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG