Доступність посилання

ТОП новини

Очікуваного затвердження Юліі Тимошенко на посаді Прем''єра, програми діяльності її уряду, оприлюднення прізвищ нових міністрів та губернаторів сьогодні не відбулося


Причина - переговори Президента Віктора Ющенка з лідером соціалістів Олександром Морозом щодо можливої співпраці та створення коаліційного уряду.


Розгляд питання відклали до завтра.

Причина - переговори Президента Віктора Ющенка з лідером соціалістів Олександром Морозом щодо можливої співпраці та створення коаліційного уряду.

Член СПУ Микола Рудьковський: “Ми зараз тим і займаємося тим, що ведемо консультаціï можливоï співпраці і формування уряду народноï довіри. Це не примха Олександра Олександровича Мороза, він лише сьогодні був запрошений на обговорення цього питання”.

За словами народного депутата Юрія Луценка, який брав участь у переговорах, фракція соціалістів залишилася задоволеною тими посадами, які їм запропонував Президент.

Член СПУ додав, що ще не до кінця сформований силовий блок уряду, "не до кінця знайдене рішення по керівнику податкової адміністрації, зовнішньої розвідки, деяких губернаторів".

Олександр Мороз говорить, що знайдений компроміс з 19 міністерських посад. Нез’ясованими залишаються прізвища 3-х міністрів та деяких губернаторів.

Представники фракціï “Наша Украïна” твердять, що підстав для хвилювання через відкладення розгляду питання немає. Микола Томенко: “Те, що дебатується питання стосовно міністра аграрноï промисловості або сільськогосподарського міністра, це значною мірою коректно. Ми поважаємо Народну аграрну партію, але не є таємницею, що Соціалістична партія є найбільш популярною у сільській Украïні. Теж є предметом для дискусіï посада губернатора у тій області, де соціалісти дуже популярні, - це Полтавська область, є предметом для дискусіï те, як буде розвиватися транспортна галузь та галузь зв’язку, і хто буде нею займатися”.

Нинішня опозиція називає сьогоднішні подіï у парламенті поглибленням конфлікту всередині новоï влади.

Катерина Ващук, Народна аграрна партія: “Це говорить про те, що конфлікт поглибився від учорашнього дня до сьогоднішньої 16 години. Ми думаємо, що якщо до завтра до 10 години ранку це питання не буде винесене на порядок денний, то значить глибина конфлікту між колишніми політичними партнерами є досить великою, і тоді взагалі ставиться під сумнів питання прем’єрства Юліі Тимошенко”.

Перший президент незалежноï Украïни Леонід Кравчук критикує чинного колегу за аж занадто відкриту політику формування новоï влади.

Протиріччя у владному таборі критикує сторона суперника на виборах Президента. Валерій Коновалюк, фракція “Регіонів Украïни”: “Є певні протиріччя, є нерозуміння того, що зараз потрібен уряд, потрібна виконавча влада. Є певне відчуття того, що протиріччя виникнуть між вчорашніми партнерами по коаліціï. Тобто є амбіціï, немає головного – відповідальності за державу, а, на мій погляд, це дуже прикро”.
XS
SM
MD
LG