Доступність посилання

ТОП новини

373 голоси віддали народні депутати за підтримку кандидатури Юліі Тимошенко на посаді прем’єр-міністра


Одразу після голосування Президент Віктор Ющенко підписав указ про ïï призначення.

Перед затвердженням Верховною Радою Юлія Тимошенко оприлюднила програму дій, що складається із шести розділів і має назву “Назустріч людям”.

“Ця програма – це є справжня віра у незворотність нашого поступу, в остаточне пробудження суспільноï енергіï, творчого потенціалу та високоï громадянськоï позиціï. Нас з вами чекає дуже складна, але цікава місія для наших дітей та онуків”.

Після привітань з новою посадою прем''єр-міністра Юлія Тимошенко представила свій Кабмін, в якому 15 міністерських посад отримала фракція “Наша Украïна”, зокрема, це міністерство закордонних справ – Борис Тарасюк, економіки – Сергій Терьохін, фінансів – Віктор Пинзеник, оборони – Анатолій Гриценко, юстиціï – Роман Зварич, транспорту та зв’язку - Євген Червоненко, з надзвичайних ситуацій – Давид Жванія, культури та мистецтв – Оксана Білозір.

Соціалісти у новому Кабміні дістали три портфелі: Юрій Луценко став міністром внутрішніх справ, Олександр Баранівський – аграрноï політики, Станіслав Ніколаєнко відтепер міністр освіти та науки. Фондом державного майна керуватиме соціалістка Валентина Семенюк.

Віце-прем’єрами стали: першим – Анатолій Кінах, з євроінтеграціï – Олег Рибачук, Микола Томенко з гуманітарних питань, Роман Безсмертний – віце-прем’єр з адміністративноï реформи. Окрім прем’єрськоï посади фракція БЮТ здобула Службу безпеки Украïни, яку очолить Олександр Турчинов.

Після презентаціï уряду оголосили і новий склад керівників обласних державних адміністрацій та голів Севастопольської і Київської міськадміністрацій. Свою посаду утримав лише Олександр Омельченко – мер столиці.

Уряд на своєму першому засіданні затвердив програму своїх дій на 5 років під назвою "Назустріч людям", пізніше ïï ухвалив і парламент.

Отже Украïна має тринадцятого прем’єра, першого за президентства Віктора Ющенка та першу жінку – голову уряду на теренах СНД, затверджений план дій уряду на 5 років, новий склад Кабінету Міністрів та нових керівників областей.

Комуністична партія одразу після голосування у парламенті виключила зі своїх лав депутатів Анатолія Мороза, Бориса Олійника й Сергія Сінченка за ïхню підтримку кандидатури прем’єра.

Раніше КПУ вирішила не голосувати за Юлію Тимошенко.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG