Доступність посилання

ТОП новини

Новий голова Одеської облдержадміністрації Василь Цушко дав перше ексклюзивне інтерв’ю радіо “Свобода”.


Петро Каландирець

Василь Цушко
4 лютого Указом Президента України Віктора Ющенка новим головою Одеської обласної державної адміністрації був призначений народний депутат України (фракція Соціалістичної партії України) Василь Цушко. У своєму першому екслюзивному інтерв’ю радіо «Свобода» він назвав своє призначення на цю посаду несподіваним, але запевнив, що робитие все можливе для покращення життя кожного мешканця Одеської області.

Василь Цушко: -Я буду виконувати програму Президента України Віктора Ющенка і програму Соціалістичної партії України, які подібні одна до одної. Я працюватиму на підвищення моральності регіональної влади і покращення життя людей. Це моє головне завдання. Одним з перших моїх кроків буде підбір команди, яка буде здатна вирішувати численні проблеми мешканців Одеської області. Будуть залучені фахівці – люди, які сприяли перемозі Президента Віктора Ющенка в регіоні.

Петро Каландирець: - Мова йде про представників коаліції “Сила народу”?

Василь Цушко: -Я маю на увазі всіх тих чесних людей, які сприяли перемозі Віктора Ющенка і які мають професійні та моральні якості, щоб представляти нову владу і плідно працювати на користь регіону.

Петро Каландирець: -Як Ви ставитеся до ідеї притягнення до відповідальності тих чиновників, які під час минулої виборчої кампанії закликали до розколу країни?

Василь Цушко: -Це справа правоохоронних органів і органів, які відповідають за безпеку держави. Це не справа голови обласної державної адміністрації. Моє завдання – консолідація людей. Вибори закінчилися. Незалежно від того, хто за кого голосував, якщо чиновник не помічений у порушенні Законодавства, він далі має робити все для того, щоб життя людей стало кращим. Надії людей мають бути виправданими. Всі свої одинадцять років у Верховній Раді прагнув покращити добробут народу України. Це ж буду робити на посаді голови Одеської облдержадміністрації. А ті, хто порушував Закони України, мають за це відповідати і для цього є відповідні органи.

Петро Каландирець: - Одразу після перемоги Віктора Ющенка на виборах Президента України у помешканнях одеситів, у освітніх закладах зникає опалення, світло. Студенти протестували проти скасування пільг, на час зимових канікул, на Одеській залізниці. Лунають навіть голоси про те, що винна у цьому нова влада. Що скажете на це?

Василь Цушко: - Якщо це організований саботаж , винні за це відповідатимуть. Я у межах своїх повноважень буду займатися тим, щоб люди жили гідно і захищатиму їхнє право на це. Якщо це політична форма тиску на нову владу, ці чиновники відповідатимуть за Законом, своїми посадами.

Петро Каландирець: - Наскільки є працездатним уряд Юлії Тимошенко? І коли саме народ Україні відчує хоча б незначне, але полегшення?

Василь Цушко: - Сьогодні дефіцит бюджету є надзвичайно серйозним, як і дефіцит пенсійного фонду. Отож, мета – знайти можливості і заплатити людям те, що було обіцяно, щоб вони відчули, що нова влада не бреше.

Петро Каландирець: - Чи здатен на це уряд?

Василь Цушко:- Я маю надію, що здатен. Президент України Віктор Ющенко заявив, що хоче, щоб нова влада у Києві та регіонах була чесною, не допускала проявів корупції. Як прихильник конкретних дій я маю надію, що цей уряд виконає свої обіцянки перед народом України.
XS
SM
MD
LG