Доступність посилання

ТОП новини

Минулої неділі на територiї відразу кількох країн вiдбувалася незвичайна драма: громадянин Боснiї i Герцеговини викрав у Нiмеччинi свою дитину і повернувся з нею додому. Його пропускали через кордони, оскiльки вiн погрожував, що пiдiрве автомобіль.


Михайло Рамач

Белград, 8 лютого 2005 – Драма розпочалася у суботу вночi в німецькому мiстечку Фiрзен, що неподалiк Вiсбадена. Тридцятилiтнiй громадянин Боснiї i Герцеговини Един Кантаревич прибув до своєї колишньої дружини й пiсля сварки взяв у неї їхню чотирирічну донечку Мелісу. Жiнка вiдразу звернулася до полiцiї. Та коли полiцiя поставила блокаду на шляху, Кантаревич почав стрiляти й попередив, що в нього є бомби. Вiн погрожував, що пiдiрве машину разом з дитиною у разi, якщо його не пропустять до кордону. Полiцiї нічого не залишилося як супроводжувати викрадача машинами та вертольотами. До Австрiї його пропустили без затримки. Патрулi заздалегiть отримали iнформацiю не зупиняти зеленої “хонди”, що мчала із шаленою швидкістю.

Так Кантаревич у недiлю без перешкод проїхав через всю Австрiю й Словенiю і накiнець через Хорватiю. Покидаючи хорватську територію, вiн передав прикордонникам двi бомби та пiстолет. Його навіть і тодi не наважилися затримувати, бо припускали, що в нього є й iнша зброя.

По дорозi через Боснiю i Герцеговину в автомобілі опинилася й невiдома жiнка. Кантаревич спокiйно доїхав до свого мiстечка Босанскi Новi, що на пiвночi країни. Перед хатою його чекала полiцiя. Вiн здався без спротиву. Слiдство провадять полiцiї відразу п’яти країн. Дитина тимчасово перебуває у домi своєї тiтки.
XS
SM
MD
LG