Доступність посилання

ТОП новини

Екс-губернатор Одеської області Сергій Гриневецький став новим головою облради.


Петро Каландирець

Сесія Одеської обласної Ради
8 лютого в Одесі була проведена позачергова сесія обласної Ради народних депутатів. Вона викликала надзвичайне зацікавлення не лише серед місцевих політиків, але й регіональних засобів масової інформації. Сам голова облради Володимир Новацький, відкриваючи роботу сесії, заявив про те, що її проведення пов’язане з останніми кадровими змінами, які сталися в регіоні після проведених виборів Президента України.

На позачерговій сесії обласної Ради депутатам був представлений новий Голова облдержадміністрації Василь Цушко. Попередній губернатор Сергій Гриневецький передав наступнику символ губернаторської влади – булаву. У зверненні до присутніх у сесійному залі Василь Цушко назвав посаду голови Одеської облдержадміністрації надзвичайно відповідальною,а рішення Президента України про його призначення – політичним.

Василь Цушко: “Я не хочу працювати краще чи гірше Гриневецького, я хочу працювати разом з Гриневецьким”, висловивши надію на всебічну підтримку депутатів Одеської обласної Ради.

“Я приїхав щоб працювати, а не бути жандармом” - наголосив він і додав: “Я хочу бути з вами в одній команді, і зроблю все, щоб ми були командою”.

Цими своїми словами він викликав оплески депутатів Одеської обласної Ради і сумні настрої серед представників колишньої опозиції, які вважають переважну більшість керівників районів області причетними до фальсифікацій результатів минулих виборів Президента України та безпосередніми учасниками тиску, зокрема, на активістів Соціалістичної партії України, штабів блоку “Наша Україна”.

Депутати Одеської обласної Ради цього дня звільнили з посади голови облради Володимира Новацького та обрали новим головою Ради колишнього голову облдержадміністрації, одного з учасників з’їзду серпаратистів у Северодонецьку, палкого прихильника екс-кандидата на посаду Президента України Віктора Януковича – Сергія Гриневецького.

Проти згаданої кандидатури проголосували лише сім депутатів обласної Ради. На підтримку безальтернативного кандидата (адже прізвище пана Гриневецького було єдиним у списку для голосування) віддані 88 голосів депутатів.

Президія обласної Ради
Працівники оргвідділу обласної Ради досить дивно поставилися до присутності в залі помічника народного депутата України Едуарда Гурвіца – Вячеслава Асєєва. Незважаючи на неодноразові прохання, йому відмовили у наданні повного пакету документів, які обговорювали і ухвалювали депутати.

А член фракції “Сила народу” в Одеській обласній Раді Володимир Куриленко в інтерв’ю місцевим журналістам, заявив, що “чиновники, які не підтримали Помаранчеву революцію, не повинні сьогодні залишатися на державних посадах та біля керма в органах місцевого самоврядування”. Вже під час виступу у сесійному залі він назвав обрання Сергія Гриневецького новим головою обласної Ради - незаконним.

“Присутня на сесії прокуратура має звернути увагу на порушення чинного Законодавства України”, -вважає пан Куриленко.

Тим часом, депутати затвердили і нового заступника голови Одеської обласної Ради. Ним став Володимир Новацький.

Одразу після завершення позачергової сесії облради новообраний голова Сергій Гриневецький та голова облдержадміністрації Василь Цушко провели спільну прес-конференцію для журналістів.

Василь Цушко запевнив, що найближчим часом Одеську область чекають кадрові зміни у складі голів райдержадміністрацій. Нині ведуться консультації з представниками різних політичних партій та громадських організацій, які запропонували кандидатури на посади в Одеській облдержадміністрації.

“Тут головними критеріями будуть професіоналізм і моральність”, -наголосив пан Цушко.

Сергій Гриневецький у відповідь на запитання кореспондента радіо “Свобода” заявив, що колись декларована ним опозиційність до нинішнього Президента України Віктора Ющенка не заважатиме йому і далі залишатися в органах влади.

Сергій Гриневецький: “Я поступив відповідно до чинного законодавства. Я був звільнений з посади. Як безробітна людина, людина, яка користується правом на працевлаштування, я вирішив погодитися з думкою депутатської групи, яку я очолюю. А про політичний відпочинок людині, яка сьогодні має довіру своїх виборців, говорити зарано”.

Голова Одеської облдержадміністрації Василь Цушко запевнив, що не чинитиме перешкод ініціативам групи мешканців Одеси, які ініціюють збір підписів за проведення загальноміського референдуму про дострокове припинення повноважень Одеського міського голови Руслана Боделана.

“Громадяни мають право на такі ініціативи. Є Закон “Про місцеві референдуми””,- зазначив пан Цушко.
XS
SM
MD
LG