Доступність посилання

ТОП новини

У вівторок увечері Президент України Віктор Ющенко позапланово відвідав виправно-трудову колонію у Коростені Житомирської області. В ній утримуються 1361 засуджений, які скоїли повторні злочини


Президента супроводжували голова Ради національної безпеки й оборони України Петро Порошенко та новопризначений голова облдержадміністрації Житомирської області Павло Жебрівський. Спілкуючись із Президентом, засуджені розповіли про незадовільні побутові умови, такі як недостатнє освітлення та неможливість дотримання норм особистої гігієни, та про приниження з боку адміністрації. Зокрема, вони просили Президента посприяти скасуванню обмежень на передачі від родичів та кількість дозволених побачень.

Президента супроводжували голова Ради національної безпеки й оборони України Петро Порошенко та новопризначений голова облдержадміністрації Житомирської області Павло Жебрівський. Спілкуючись із Президентом, засуджені розповіли про незадовільні побутові умови, такі як недостатнє освітлення та неможливість дотримання норм особистої гігієни, та про приниження з боку адміністрації. Зокрема, вони просили Президента посприяти скасуванню обмежень на передачі від родичів та на кількість дозволених побачень.

Президент України доручив Павлу Жебрівському разом із місцевою владою розібратися з наведеними фактами і зробити необхідні висновки. Віктор Ющенко пообіцяв, що найближчим часом зустрінеться з керівництвом державного департаменту України з питань виконання покарань, аби обговорити подальше функціонування пенітенціарної системи.
XS
SM
MD
LG