Доступність посилання

ТОП новини

8-го лютого новопризначений голова Днпропетровської обласної державної адміністрації Сергій Касьянов провів свою першу пресконференцію.


Геннадій Сахаров

Сергій Касьянов
Дніпропетровськ, 9 лютого 2005 - Сергія Касьянова називали депутатом без біографії. Вся інформація про нього на сайті Верховної Ради вміщується у кілька рядків:

1966 року народження. Народний депутат України. по виборчому округу № 37 Дніпропетровської області. На час виборів член ради директорів корпорації "Ольвія". Член фракції "Єдина Україна" з травня 2002 р., член Комітету у закордонних справах з червня 2002 р., член Спеціальної контрольної комісії з питань приватизації з червня 2002 р. До червня 2004 р. - у складі депутатської групи “Центр”. З 15 червня 2004 р. - у складі фракції Народної аграрної партії України. Касьянов також був уповноваженим представником фракції НАПУ у Верховній Раді, був членом кількох депутатських груп і комісій, зокрема очолював комісію з інтеграції України до Світової Організації Торгівлі і був членом постійної делегації ВРУ у Міжпарламентській асамблеї СНД.

На інших сайтах повідомляється, що у Дніпропетровську його знають як власника торгового центру „Терра” і салону мобільного зв’язку „Астел”. Він є також власником торговельних марок миючих засобів „Gala”, “Dax”, “Lotos”, “Ocean” і контролює чверть українського ринку парфумерно-косметичної продукції. Касьянов також відомий як людина, задіяна у будівельному бізнесі, особливо у Дніпропетровську та області.

Кар’єра Сергія Касьянова почалася у Комітеті у справах молоді Жовтневого району Дніпропетровська, депутатом районної ради якого він був обраний, будучи студентом.

Як сказав Сергій Касьянов, призначення було для нього несподіванкою, бо перед тим розглядалася інша кандидатура. Несподіванкою призначення Касьянова стало і у Дніпропетровську. Кажуть, що своїм призначенням Касьянов завдячує наполегливості Олександра Мороза, котрий забрав у аграрників з під носу портфель міністра АПК і як компенсацію за цей портфель Володимир Литвин отримав право на призначення голови Дніпропетровської обладміністрації.

Чи не перше, що сказав на пресконференції Сергій Касьянов – відтепер він займатиметься виключно політикою і не займатиметься бізнесом. Бізнесом займається його дружина, котра володіє дніпропетровською мережею магазинів “ПІК”. Фірмовий помаранчевий колір цих магазинів перед першим туром виборів був змінений на зелений.

7-го лютого Сергій Касьянов оголосив про звільнення з роботи усіх заступників голови обладміністрації і голів районних адміністрацій, котрі тимчасово залишені виконувати обов’язки. Створена кадрова комісія, яка призначатиме посадовців на 50 вакансій, що відкрилися. Новий голова адміністрації повідомив, що кількість його заступників буде вдвічі меншою ніж у його попередників. Скоротиться і кількість управлінь у складі обладміністрації. Розпорядженням Сергія Касьянова виконуючими обов’язки заступників голови облдержадміністрації призначені Володимир Мелещик, котрий відповідає за промисловість і транспорт, Надія Дєєва – начальник фінансового управління, Вячеслав Антонов – заступник з питань економіки і нові фігури - Олександр Пєров і Загід Краснов. Останнє місце роботи Пєрова, колишнього начальника паспортної служби МВС України – заступник директора мережі супермаркетів “ПІК” з економічної безпеки. Загід Краснов – депутат Дніпропетровської міськради і колишній голова наглядової ради ВАТ “Стрілочний завод”. Дрібні підприємці з житлового масиву “Червоний камінь” розповідають про минуле Краснова не надто приємні речі. Журналісти жартують, що Пєров куруватиме правоохоронні органи, а Краснов – тих, з ким ті органи борються.

Щодо вибору кандидатур на посади Сергій Касьянов сказав наступне: “Я планую зустрітися з представниками усіх політичних партій, які у цій кампанії підтримували Віктора Андрійовича Ющенка. Я готовий розглянути будь які кандидатури на будь які посади. Я постараюся, щоб ухвалення кадрових рішень було публічним, щоб на кожну посаду прийшли ті люди, котрі цього заслуговують і котрі мають заслужений рейтинг у нас в області і місті”.

Разом з тим Сергій Касьянов заявив про своє почуття відповідальності за доручену справу. Деякі акценти у тій заяві змушують замислитись: “Дніпропетровськ для мене це велика відповідальність. Я розумію, що таке Дніпропетровська область. Я розумію, що це область, яка дала і нашій країні і Україні (? – Г.С.) багато видатних людей. Це місто Блаватської, Янгеля. Звідси вийшли Брежнєв і Щербицький. І сьогодні я розумію ту відповідальність, яка є на новій владі саме у цей перехідний період. І тому одне з головних завдань я вбачаю у тому, щоб повернути нашому регіону його історичну місію, регіону, який генерував ідеї, які визначали майбутнє, які визначать майбутнє України у 21-му сторіччі.” – сказав новопризначений голова Дніпропетровської облдержадміністрації Сергій Касьянов.
XS
SM
MD
LG