Доступність посилання

ТОП новини

Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк вважає перспективними тристоронні відносини України, Європейського Союзу й Росії. Про це міністр заявив, виступаючи у Києві на конференції "Україна, ЄС, Росія: виклики й можливості для нових відносин"


За його словами, для розвитку відносин необхідно, насамперед, звернути увагу на співпрацю в гуманітарній сфері. Зокрема, Борис Тарасюк вважає, що необхідно очистити відносини від стереотипів і брехні. Він також наголосив, що в інтересах Євросоюзу - якнайшвидший вступ України й Росії у Світову організацію торгівлі, щоб вони розвивали торговельні відносини за спільними правилами.

За його словами, для розвитку відносин необхідно, насамперед, звернути увагу на співпрацю в гуманітарній сфері Він також наголосив, що в інтересах Євросоюзу - якнайшвидший вступ України й Росії у Світову організацію торгівлі, щоб вони розвивали торговельні відносини за спільними правилами.

Борис Тарасюк висловив своє негативне ставлення до невизнаних квазідержавних утворень на території Європи. Міністр, зокрема, сказав, що вважає невизнану Придністровську Молдавську Республіку чорною дірою Європи.

Борис Тарасюк закликав Росію і Євросоюз об''єднати зусилля для створення єдиної безпечної Європи.
XS
SM
MD
LG