Доступність посилання

ТОП новини

Чи важливо жінці у політиці бути привабливою?


Людмила Ваннек

Прага, 9 лютого 2005 - Кондоліза Райс під час своєї восьмиденної європейської подорожі була не тільки в центрі уваги як одна з головних політичний постатей Сполучених Штатів, про яку в європейській пресі кажуть, що вона "покликана змінити імідж дипломатичного відомства цієї супердержави".

Пані Райс була в центрі уваги і як приваблива жінка. Її фотографії друкували навіть у найвідомішому журналі мод "ВОГ" , де вона - у декольтованій сукні на високих підборах. Агенції новин називали її навіть "кокетливою" чи "захоплюючою". Таких характеристик колишня ректорка Стенфордського Університету раніше на свою адресу можливо й не чула.

Переважно мовилося про її академічне виховання, інтелектуальний рівень і чудову гру на фортеп"яно. Тепер окрім цього заговорили і про зовнішній вигляд Кондолізи Райс... Чи важливо жінці у політиці бути привабливою?

Спробуймо бодай трохи розібратися з цією загадкою....

Хто скаже, що зовнішній вигляд не має значення для політика, той напевно злукавить.

Помаранчева мода, про яку у світі зараз так багато говорять, була започаткована українськими політиками. Це вже потім помаранчеві шапочки і шалики почали носити прихильники цих політиків.

Фотографії українки Юлії Тимошенко заполонили титульні сторінки більшості міжнародних часописів. Її називають і "найкрасивішою прем’єрною" у світі, і українською принцесою...

Чи не обговорювали у п’ятницю на українських телевізійних каналах, які мережива і які рукавчики на сукні мала Юлія Тимошенко, коли за неї голосували у парламенті? А про коси – скільки думок можна було почути: як пані Тимошенко їх заплітає?!

А чи не намагалися вгадати ведучі телеканалів, які дизайнери пошиють сукню дружині Віктора Ющенка на інавгурацію президента?

А напередодні, на іншій інавгурації президента – у Сполучених Штатах телевізійні камери постійно стежили за дружиною Джорджа Буша, і телеведучі охоче розповідали, що її одяг створений дизайнером Оскаром де ла Рента, який понад 30 років тому одягав іншу першу леді – Жаклін Кеннеді.

І ось зараз 50- літня Кондоліза Райс названа "новим обличчям американської зовнішньої політики". І вже за нею в Римі і Парижі бігали папарацці, щоб потім написати, що "костюми пані Райс із чорного букле пошиті на ексклюзивні замовлення, а золоті брошки коштують більше, ніж ваш перший автомобіль". Такі деталі наводить Ассошіетед Пресс, не залишивши поза увагою високі підбори від італійських дизайнерів.

Також журналісти звертають увагу на тонку талію і струнку поставу пані Райс.

Французька "Ле Фігаро" у середу переповнена компліментами до цієї жінки, котра, цитую, "усіх зачарувала своїм бездоганним силуетом".

Німецька преса назвала "кокетливою" поведінку Кондолізи Райс на прес-конференції з канцлером Гергардом Шредером, а одного іранського лідера цитують - він охарактеризував пані Райс як "емоційну" особу.

Сама Кандоліза Райс в інтерв’ю телеканалу новин NBC у Римі відповіла на таку увагу до себе: " Я роблю те, що роблю. Я є тим, ким я є. І це включає те, що я – жінка".

Повернімось до запитання, з якого ми почали: чи важливо жінці у політиці бути привабливою? Хто скаже, що зовнішній вигляд не має значення для політика, той напевно злукавить.
XS
SM
MD
LG