Доступність посилання

ТОП новини

Уряд поєднує приємне з корисним.


Віктор Міняйло

Київ, 14 лютого 2005 - Новий Кабінет міністрів України запровадив і нові, досить оригінальні методи роботи. Так Прем‘єр-міністр Юлія Тимошенко заборонила урядовцям працювати після 22 ночі, і навіть наказала з цього часу вимикати в Кабміні світло. А ще члени уряду по суботах разом вечеряють, а вік-енди разом проводять на спортивних майданчиках. Неадекватні ідеї молодого українського уряду досліджував наш київський кореспондент Віктор Міняйло:

Якось в неділю мене застав на роботі шеф і негайно відправив додому. Мовляв, якщо людина не відпочиває, то вона не зможе і повноцінно працювати.

Очевидно, так само вважає і прем‘єр-міністр України Юлія Тимошенко, яка заборонила своїм міністрам працювати після 22-ї години. А щоб якось компенсувати недопрацьовані години, і поєднати роботу з відпочинком урядовці запровадили нову традицію – щосуботи разом вечеряти.

Вечеря минулої суботи продовжилася в неділю на льодовому стадіоні столиці. Міністрів на ковзанах показали чи не усі українські телеканали.

Міністр охорони здоров’я Микола Поліщук цю ініціативу прокоментував журналістам так, цитую: “Щоб ви не казали, що члени уряду відкинули коньки! Вони всі тримаються на ногах”. А сама Юлія Тимошенко уточнила, що урядовці здорові, не зважаючи на те, що багато працюють!” Що міністри багато працюють на власній шкірі пересвідчилися і журналісти, які в понеділок понад годину чекали на прес-конференцію нового прем‘єра. Своє запізнення Юлія Тимошенко пояснила так.

Юлія Тимошенко

Зараз, коли починаєш розбирати ті питання, які були абсолютно безконтрольні іде, на жаль, на нарадах більше часу, ніж ми планували.

Тому я не можу сказати, що ми можемо покращимо свою роботу, і вам трішечки доведеться чекати. Я вибачаюсь просто наперед за все це.

Віктор Міняйло

А новий стиль роботи нового уряду я попросив прокоментувати члена нової опозиційної партії -СДПУ(0) Ігоря Шурму.

Ігор Шурма

Влада поки що не працює на українське суспільство і народ. Сьогодні виконавча влада працює на себе для підняття свого іміджу. Воно себе піарить. Знаєте, дивлячись на уряд на ковзанах, було цікаво дуже подивитись, що так експромтом вони зібрались на ковзани всі разом і не казали на який каток іти, і так само експромтом там опинилися понад два десятки телекамер, які це все знімали.

Це прекрасний експромт нашої влади, який треба людям, очевидно, пояснювати, тому що зіваки, звичайно, побачивши Юлію Володимирівну на ковзанах, міністра охорони здоров’я, то дивляться з цікавістю. Але яка користь від цього українським людям, то це дуже важко.

Що стосується вимкнення світла після десятої години, то знову ж таки самопіар, яким займається на сьогоднішній день Кабмін, тому що перед тим, як говорити про виключення світла було сказано, що ми проспали декілька днів з восьмої ранку до другої години ночі.

Знову ж таки весь український народ повинен був зрозуміти, які важкі дні переживає на сьогоднішній день влада, який непосильний тягар перебування в робочих кабінетах на їхні плечі впав.

Це, бачите, прийшли настільки несподівано у владу, що мусять сидіти по 16-18 годин на робочому місці, аби негайно уникнути в курс справи.

Віктор Міняйло

Це говорив народний депутат з фракції СДПУ(0) Ігор Шурма.

Звичайно, важко уявити на ковзанах прем‘єра Віктора Януковича, чи скажімо - Павла Лазаренка. І зовсім не можливо уявити, що під час урядового заходу не було перекрито рух транспорту.

Саме під час катання чинного уряду на Льодовому стадіоні, я повз проїздив на машині. Жодних чинників, які б вказували на перебування там поважних осіб, помічено не було.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG