Доступність посилання

ТОП новини

Усі начальники УМВС на обласному та районному рівнях будуть звільнені з посад до 23 лютого.


Галина Терещук

Львів, 17 лютого 2005 - Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко заявив в ексклюзивному інтерв’ю для радіо “Свобода”, що усі керівники міліції будуть змінен, навіть якщо ці люди вийшли з помаранчевим прапором на останньому етапі боротьби. Чистка в правоохоронних органах стосується лише керівництва міліції, які бездіяльністю прикривали бандитську владу упродовж років, заявив Юрій Луценко.

Юрій Луценко виглядає на доволі поінформованого міністра про те, що діється і діялось у правоохоронних органах України. Йому достеменно відомі усі факти, як частина львівських та тернопільських працівників ДАІ покривали контрабанду. Відомі схеми з викрадення автомобілів. Львівщина на першому місці в Україні за кількістю викрадення машин у день, за авто злочинці під прикриттям міліції вимагають у власників певні відсотки. Міністр закликав особовий склад, який хоче працювати чесно, надати інформацію про злочинність у міліції.

Юрій Луценко заявив, що і начальника УМВС Тернопільської області Федора Бортняка днями чекає звільнення: “На жаль, навіть у Тернополі, де людина працює кілька місяців, її буде звільнено. Є принцип рівності для усіх керівників обласних та районних підрозділів - не будуть працювати на своїх посадах”.

До слова, представники коаліції “Сила народу” на Тернопільщині зазначають, що генерал Бортняк примусив своїх підлеглих здати близько 30 тисяч відкріпних талонів.

Якщо генерала Бортняка чекає звільнення, то генерал Олег Сало уже позбувся посади начальника УМВС у Львівській області: “Наше головне завдання повернути його величність закон на львівську землю”.

Закон на львівську землю має повернути Богдан Шкарада, який став новим керівником правоохоронних органів Львівщини. Втім назвати його новим обличчям, за словами пана Луценка, складно. Адже Богдан Шкарада був і першим заступником начальника УМВС області, і начальником УБОЗу, і начальником міського управління міліції, а донедавна заступником голови ОДА. Тому для багатьох людей в області незрозуміле це призначення, коли на усіх рівнях мовиться про принцип нової влади з моральними та професійними якостями. До того ж , за керівництва Богдана Шкаради було вбито композитора Ігоря Білозора і тоді заяви начальника львівської міліції критикували у ЗМІ.

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко зробив доволі оптимістичну заяву, що довідки, які видають правоохоронні органи, будуть відповідати своїй собівартості плюс лише 20%.

Юрій Луценко: “Постановою Кабінету Міністрів Віктора Януковича визначено, що саме страхова компанія Віктора Пінчука займається усіма страхуваннями УМВС, у пана Горбаля, який є депутатом з фракції “Регіонів”, крутиться уся зарплата працівників УМВС. Це все корупція і навіть кримінал”.

Юрій Луценко запевнив, що жодна приватна фірма не працюватиме при УМВС України.
XS
SM
MD
LG