Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську захоплено приміщення “Прикарпаттяобленерго”


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 18 лютого 2005 року – Близько 30-ти озброєних осіб зайняли приміщення “Прикарпаттяобленерго”. Згідно з рішенням, оголошеним судовиконавцем, компанію очолив новий керівник. Такі дії проводились згідно з рішенням Дарницького районного суду міста Києва. В ухвалі суду наголошується, що “Прикарпаттяобленерго” порушувало права акціонерів.

Судовий виконавець оголосив працівникам “Прикарпаттяобленерго” рішення Дарницького районного суду міста Києва, згідно з яким правління компанії є нелегітимним. 30 озброєних осіб зайняли приміщення “Прикарпаттяобленерго”.

Заступник голови правління “Прикарпаттяобленерго” Василь Костюк так описав події, що відбулися: “Вони нашого охоронця, який стояв озброєний, заламали, здається, обеззброїли. На моє питання дали відповідь, що з вами будуть говорити пізніше. Я вважаю, що це неправильно. Як мені потім розповіли очевидці, воєнізована охорона, вламавшись на територію через паркан, захопила центральний прохідний пункт і охорону в адмінкорпусі”.

Його слова підтвердив керівник юридичного відділу “Прикарпаттяобленерго” Андрій Луцась: “Спершу зайшли озброєні люди. Потім люди в цивільному, які не представлялися. І лише після того з’явилися державні службові виконавці, які виконували ухвалу Дарницького районного суду міста Києва”.

Виконуючим обов’язків голови правління відтепер є Дзівідзінський Ярослав Романович, який у минулому вже очолював обласну енергетичну компанію. Приміщення “Прикарпаттяобленерго” зараз повністю контрольоване озброєними чоловіками. Рішення суду датоване 15-им лютим 2005 року. Згідно з клопотанням Никоненка Ігоря Вікторовича та представника фірми “Палладіум Лімітед” Тертичного Тараса Олександровича. Ухвала суду булА винесена на основі порушень прав акціонерів.

Ярослав Дзівідзінський зауважив, що про виконання рішення суду повідомлена державна влада обласного та всеукраїнського рівнів. Однак відмовився поспілкуватися із журналістами. Приміщення “Прикарпаттяобленерго” зараз повністю контрольоване новим керівництвом.

Усім працівникам енергетичної компанії заборонено виконувати розпорядження попереднього керівника Олександра Бубена. Згідно з достовірною інформацією з юридичного відділу обласної держадміністрації всі документи, надані новим керівництвом “Прикарпаттяобленерго”, є легітимними і відповідають юридичним нормам.
XS
SM
MD
LG