Доступність посилання

ТОП новини

У Брюсселі завершився саміт НАТО


Президент США Джордж Буш, виступаючи на прес-конференції після саміту, назвав НАТО "найуспішнішим союзом в історії людства."

"Завдяки НАТО Європа єдина, і в ній панує мир. І це наріжний камінь в історії свободи".

Перед початком саміту американський президент зустрічався з президентом України Віктором Ющенком. Мова йшла зокрема і про майбутній візит Ющенка до США, який заплановано на квітень.

Український президент, зі свого боку, запросив Буша в Україну. За інформацією секретаря Ради національної безпеки та оборони України Петра Порошенка, президент США прийняв запрошення і дав доручення визначитися з датою.

Джордж Буш має також зустрітися зі своїм російським колегою Володимиром Путіним. Зустріч запланована на 24 лютого у Братиславі.

У Брюсселі на прес-конференції сьогодні Буш сказав: "Я вважаю, що це дуже важливо, щоб президент Путін почув не тільки мою думку у приватній бесіді, але й думки учасників саміту ЄС, котрі мені довелося тут почути. Балтійські держави стурбовані, і я це передам президентові Путіну. Вони вважають, що президент Росії має пояснити декотрі свої рішення, поважати сусідів. Я переконаний, що все це можна буде зробити цілком по-дружньому".

Сьогодні ж стало відомо, що представникам російської опозиції відмовили в отриманні словацької візи. Воин планували провести у Братиславі 24 лютого мітинг протесту.
XS
SM
MD
LG