Доступність посилання

ТОП новини

Міністр транспорту України провів першу нараду в Одесі.


Петро Каландирець

Учасники наради в Одесі
22 лютого в Одеській обласній держадміністрації відбулась нарада, присвячена становищу морегосподарського комплексу регіону. У її роботі взяв участь міністр транспорту України Євген Червоненко, який, зокрема, повідомив про певні кадрові зміни.

Міністр транспорту України Євген Червоненко став ще одним керівником з нещодавно призначеної владної команди, який публічно заявив про бажання співпрацювати та прислухатися до думок колишнього учасника з’їзду сепаратистів у Северодонецьку, нинішнього голови Одеської обласної Ради Сергія Гриневецького.

“Не випадково ви бачите з обох моїх боків і голову обласної держадміністрації, і голову облради. Перше і головне: ми домовилися співпрацювати не словом, а ділом, формувати єдину політику у врегулюванні всіх питань, пов’язаних з транспортом, зв’язком, підвищенням використання транзитних можливостей. Головна мета, яку ми ставимо – виведення економіки з тіні, підвищення добробуту людей, які тут працюють, і вирішення, незважаючи на складну спадщину, соціальних питань регіону”, -сказав міністр транспорту України Євген Червоненко під час наради у приміщенні Одеської обласної державної адміністрації.

Тут мав слово і нинішній керівник міської організації Партії регіонів, Одеський міський голова Руслан Боделан. Несподівано для багатьох він підтримав політику українського уряду, який, за його ж словами, “прагне розробити чітку систему керівництва народно-господарським комплексом”.

Тим часом, Євген Червоненко повідомив про заплановані кадрові зміни в Одеському морському торговельному порту. Замість нинішнього керівника порту Андрія Єгорова цю посаду пропонують обійняти народному депутату України, який прийшов до парламенту за списком блоку “За єдину Україну”, - Миколі Павлюку. Тоді, у 2002 році, одним з його суперників у боротьбі за депутатський мандат був нинішній голова Одеської обласної організації партії “Наша Україна” Володимир Курінний. В інтерв’ю радіо “Свобода” він назвав таке призначення “недоцільним”.

Володимир Курінний: “Микола Павлюк, як менеджер Одеського порту, вже продемонстрував все, на що був спроможний. Я не хочу вдаватися у подробиці. Як народний депутат України, на мій погляд, він нічого не зробив для Одещини. Як людина, яка працювала свого часу на Віктора Януковича, він не має навіть морального права претендувати на таку посаду”.

Голова Одеської обласної організації партії “Наша Україна” Володимир Курінний вважає, що “для проведення реальних змін на краще, зокрема у морегосподарському комплексі, новій владі необхідні нові люди, нові фахівці”.

Як відомо, Володимир Курінний запропонований новим головою Одеської обласної державної адміністрації Василем Цушком на посаду заступника голови.

Міністр транспорту України Євген Червоненко назвав Миколу Павлюка “порядною і принциповою людиною”.

Голова Одеської облдержадміністрації Василь Цушко та міністр транспорту України Євген Червоненко
Євген Червоненко: “Він у багатьох питаннях мав мужність сказати “Ні” колишньому міністру транспорту Кирпі. Я вважаю, що таке переплутане місто як Одеса... Для нього порт - це його дитя. Чому не дати йому шанс?У нас дуже короткий термін. Я зараз буду розмовляти віч- на- віч з Павлюком. Якщо я почую, що він згоден – моя пропозиція залишиться в силі. З цього приводу я не проводив консультацій. Це моя відповідальність”.

Євген Червоненко підкреслив, що “всі політичні рішення буде узгоджувати з місцевою владою”.

Серед першочергових завдань міністр транспорту назвав відродження Чорноморського пароплавства, зупинення контрабанди. Він запевнив, що Одеський морський торговельний порт і далі залишатиметься державним підприємством “і працюватиме на державу Україна”.

Євген Червоненко пообіцяв провести наступну зустріч, присвячену морегосподарській галузі в Одесі через сто днів.
XS
SM
MD
LG