Доступність посилання

ТОП новини

Президент Віктор Ющенко виступив у Страсбурзі перед депутатами Європарламенту


“Сподіваюсь, що до 2007 року ми зможемо завершити переговори про вступ України до Європейського Союзу. Найголовніше – початок переговорного процесу,” - заявив глава української держави.


“Сподіваюсь, що до 2007 року ми зможемо завершити переговори про вступ України до Європейського Союзу. Найголовніше – початок переговорного процесу,” - заявив глава української держави.

Ввечері Ющенко повертається до Києва. Сьогодні Президент відзначає 51-у річницю від дня народження.

А зранку у Брюсселі після зустрічі з головою Єврокомісії Жозе Мануелем Барозу Президент Ющенко наголосив, що просування України до євроатлантичних структур неможливе без гарних відносин з Росією.

“На сході у нас є стратегічний партнер - Росія. На заході наших кордонів є стратегічний партнер - Європейський Союз. Ми хочемо демонструвати прозору і прогнозовану політику до нашого шановного сусіда на сході і до нашого шановного сусіда на заході. Я добре розумію: йти до Європи з нерозв’язаними, недобросусідськими, поганими стосунками з Росією неможливо,” - сказав Ющенко.

Вчора на засіданні комісії "Україна-НАТО" Віктор Ющенко повідомив, що Київ готовий приєднатися до Плану дій з отримання членства у Північноатлантичному альянсі.

Президент Європейської комісії Жозе Мануель Барозу: "2 дні тому спеціальне засідання Ради ЄС-Україна затвердило спільний план дій, і я надав від імені Європейської комісії, Європейського союзу усі гарантії президенту Ющенку, що ми готові зробити все, щоб розвинути, втілити і контролювати цей дуже амбіційний план".

Документ передбачає виділення Україні майже 300 мільйонів доларів кредитів з інвестиційного банку ЄС.

Україна також сподівається, що Євросоюз підтримає її заявку на вступ до Світової організації торгівлі вже цього року і пом’якшить візові обмеження.
XS
SM
MD
LG