Доступність посилання

ТОП новини

На “Прикарпаттяобленерго” панує двовладдя.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 24 лютого 2005 - Минулого тижня близько 30 озброєних осіб зайняли приміщення “Прикарпаттяобленерго”. Згідно з рішенням, оголошеним судовиконавцем, компанію очолив новий керівник. Такі дії проводились згідно з рішенням Дарницького районного суду міста Києва. Попереднє керівництво компанії оприлюднило рішення Херсонського місцевого суду, згідно з яким воно зберігає свої повноваження.

Минулого тижня судовий виконавець оголосив працівникам “Прикарпаттяобленерго” рішення Дарницького районного суду міста Києва, згідно з яким правління компанії є нелегітимним. 30 озброєних осіб зайняли приміщення “Прикарпаттяобленерго”. Виконувачем обов’язків голови правління було оголошено Дзівідзінського Ярослава Романовича. Рішення суду було датоване 15-им лютого 2005-го року.

Приміщення “Прикарпаттяобленерго” упродовж тижня повністю контролювало нове керівництво. Усім працівникам енергетичної компанії було заборонено виконувати розпорядження попереднього керівника Олександра Бубена, який на той час перебував у відрядженні.

Зараз події на “Прикарпаттяобленерго” набули нового розвитку. Згідно з рішенням Херсонського місцевого суду відновлено повноваження попереднього керівництва енергетичної компанії. Таке рішення з’явилося внаслідок позову одного з членів спостережної ради компанії, який мешкає в Херсоні. На допомогу керівникові “Прикарпаттяобленерго” Олександрові Бубену приїхали депутати від Соціал-демократичної партії (об’єднаної) Ігор Шурма та Володимир Шелетін. До розв’язання конфлікту також було залучено голову Івано-Франківської обласної держадміністрації Романа Ткача, який закликав обидві сторони ліквідувати протистояння виключно в правовому полі.

На сьогоднішній день ситуація є такою. Попереднє керівництво “Прикарпаттяобленерго” контролює територію підприємства, окрім одного будиночка, де забарикадувались 6 осіб, які представляють нових власників енергетичної компанії. Як стверджують юристи, рішення Дарницького суду міста Києва та Херсонського місцевого суду є ухвалами інстанцій одного рівня і обидва легітимними. Отож, згідно з законом, на підприємстві зараз панує двовладдя. Встановити, хто ж насправді є реальним керівником “Прикарпаттяобленерго” зараз повинен апеляційний суд. Як відомо, обидві сторони вже подали відповідні скарги до цієї інстанції. Отже, протистояння, але цього разу вже в судових залах, між новими та старими власниками “Прикарпаттяобленерго” продовжується.
XS
SM
MD
LG