Доступність посилання

ТОП новини

Перед тим як виступити на центральній площі Братислави президент Сполучених Штатів сьогодні вранці зустрівся з групою громадських лідерів (демократичного руху)


На цю зустріч в оперний театр словацької столиці запросили 21 представника з 13 країн світу. Україну на ній представляв координатор організації "Пора" Владислав Каськів.

На цю зустріч в оперний театр словацької столиці запросили 21 представника з 13 країн світу. Україну на ній представляв координатор організації "Пора" Владислав Каськів. Він розповів радіо "Свобода":

"У нас було персональне спілкування з паном Бушем декілька хвилин. Я був здивований, наскілький американський президент обізнаний з ситуацією в Україні, про події в рамках Помаранчевої революції, про роль “Пори”. Він підтримав ідею розвитку цієї демократичної хвилі, яка походить з України, відзначив роль України і можливості України щодо поширення демократичних ініціатив в регіоні".

На цій же зустрічі з президентом Бушем був і лідер сербського молодіжного руху “Отпор” Александер Марович.

В інтерв’ю радіо “Свобода” він сказав: "Сербію можуть впізнати у світі по двох речах: або по тому, що ми робимо проблеми і маємо багато воєнних злочинців, або по тому, що ми - модель змін без насильства тоталітарного режиму. Модель, яку потім перехоплюють інші держави. І я завжди за те, щоб наш імідж пізнавався за тим другим моментом".
XS
SM
MD
LG