Доступність посилання

ТОП новини

В Одеському порту триває конфлікт навколо підприємства “Айронімпекс Україна”.


Петро Каландирець

Учасники прес конференції в Одесі
2 березня у кабінеті заступника керівника Одеського морського вокзалу журналісти мали зустріч з директором підприємства “Новотех – Термінал” Олегом Сташкевичем. І хоча організатори оголосили темою зустрічі “Професійні успіхи “Новотех-терміналу”, більшу частину прес- конференції присвятили протистоянню з керівництвом спільного підприємства з іноземними інвестиціями - “Айронімпекс Україна”.

Генеральний директор “Новотехтерміналу” Олег Сташкевич так і не відповів на запитання журналістів відносно рішень суду, які ухвалені під час розгляду спірних питань за позовом “Айронімпекс Україна”. Він назвав “необ”єктивними, бездоказовими” і такими, що відображають лише один бік конфлікту, публікації у газетах “Комсомольська правда в Україні” та “Аргументи і факти”. Натомість гендиректор “Новотех – Терміналу” не спростував жодної інформації, які наводили автори статей у згаданих виданнях.

Не відповів пан Сташкевич і на запитання щодо незаконного використання підприємством “Новотех - Термінал” техніки, яка вважається власністю “Айронімпекс Україна”.

До емоційної промови вдався і присутній на прес- конференції голова профспілки Одеського порту Володимир Зайков. За його словами, працівники “Новотех Терміналу” небайдуже сприйняли публікації на теми протистояння з “Айронімпекс Україна”, йому ледве вдалося їх стримати.

Присутні журналісти
До кабінету заступника начальника Одеського морського вокзалу працівники охорони не допустили заступника генерального директора “Айронімпекс Україна” Віктора Зідрашко та комерційного директора Тетяну Яковенко. На прохання пояснити заборону – жодної відповіді.

Тим часом стало відомо, що з секретаріату Президента України на ім’я президента спільного підприємства з іноземними інвестиціями “Айронімпекс Україна” Відосава Дончича з Києва надійшов лист:

“Звернення від 21 та 27 січня 2005 року, щодо протидії, на вашу думку, законній господарській діяльності підприємства з іноземними інвестиціями “Айронімпекс України”, самовільного захоплення та експлуатації майна і невжиття заходів органами прокуратури, а також сприяння подальшому співпробітництву з державним підприємством “Одеський морський торговельний порт” розглянуте та надіслане за належністю до Генеральної прокуратури і Міністерства транспорту та зв”язку України, які проінформують вас про прийняті рішення”, - йдеться у відповіді. Лист підписав перший заступник Державного секретаря України Василь Кремінь.

Генеральний директор "Айронімпекс Україна" Юрій Кузнецов
Генеральний директор “Айронімпекс Україна” Юрій Кузнецов в інтерв’ю радіо “Свобода” назвав прес- конференцію керівництва підприємства “Новотех – Терміналу” “прагненням дезінформувати громадськість і уникнути відповіді на запитання про справжні причини конфлікту, який виник в Одеському порту”.

Юрій Кузнецов: “Я гадаю, що незабаром ми станемо свідками конкретних дій правоохоронних органів. Реальна ж оцінка діям генерального директора “Новотех Терміналу”, на мою думку, відбудеться після порушення кримінальних справ. Недопущення представників “Айронімпекс Україна” на проведену в Одесі прес- конференцію має за мету викласти причину конфлікту необ’єктивна і надати можливість висловитися лише одній стороні”.

Як відомо, генеральний директор “Айронімпекс Україна” Юрій Кузнецов протягом 21 доби голодував в офісі підприємства з вимогою розслідування фактів тиску на працівників СП та створення умов для відновлення роботи спільного підприємства з іноземними інвестиціями.

Працівники “Айронімпекс Україна” підтримували учасників Помаранчевої революції та схвально зустріли обрання Президентом України Віктора Ющенка.
XS
SM
MD
LG