Доступність посилання

ТОП новини

До “Чорних списків” ПОРИ в Одесі першими потрапили Боделан і Кивалов...


Петро Каландирець

Андрій Юсов відповідає на запитання журналістів
Одеса, 3 березня 2005 - 3 березня в Одесі, біля приміщення міської ради проведена вулична прес- конференція голови Всеукраїнської громадської кампанії “ПОРА” Андрія Юсова. На цій зустрічі з журналістами міського голову Руслана Боделана та колишнього голову ЦВК Сергія Кивалова було внесено до “Чорного списку”.

“Під час місцевих виборів 2002-го та Президентських 2004 – го років Руслан Боделан виступив одним з найбільш активних фальсифікаторів виборчого процесу. Сергій Кивалов на посаді голови Центральної виборчої комісії свідомо фальсифікував результати волевиявлення громадян України”, - йдеться у заяві ПОРИ, яку поширили в Одесі.


Олена Бондаренко, співкоординатор одеської “ПОРИ” повідомила про те, що всі матеріали, які “підтверджують злочини Кивалова і Боделана”, будуть передані до Генеральної прокуратури України та секретаріату Президента України. А голова Всеукраїнської громадської організації Андрій Юсов закликав одеситів надавати до “ПОРИ” додаткову інформацію про правопорушення “двох сумновідомих одеситів.

Є комісія кампанії “ПОРА”, до якої входять доктори юридичних наук, професори, кандидати наук, відповідальні фахівці з правознавства. Комісія приймає матеріали, мінімум, від групи з трьох осіб. Ці матеріали опрацьовують. Якщо вони є фаховими – їх подають до прокуратури і секретаріату Президента, які покликані і забов”язані захищати права людини. Ми розуміємо, що “ПОРА” - це громадська організація, яка не чинить правосуддя, але ми, як громадяни, забов’язані надавати інформацію про правопорушення до правоохоронних органів”.

"Чорні списки" ПОРИ в Одесі
Учасники прес-конференції вимагали від Одеського міського голови Руслана Боделана і нинішнього Президента Одеської Національної Юридичної Академії Сергія Кивалова залишити займані посади і “подумати про компенсацію шкоди, яку вони завдали громадянам України”.

Натякаючи на логічне завершення кримінальних справ, у яких фігурують прізвища Боделана і Кивалова, кілька десятків учасників вуличної прес- конференції залишили для них подарунки у приміщенні мерії міста. Це сухарі, чай, цигарки та алюмінієвий посуд.

Як повідомив радіо “Свобода” Андрій Юсов, новими фігурантами “Чорних списків” кампанії “ПОРА” в Одесі ще можуть стати окремі керівники правоохоронних органів, які були задіяні у фальсифікаціях виборів і переслідуваннях молодих активістів “ПОРИ”, комітету “За Правду”. До списків має всі перспективи потрапити і нинішній голова Одеської обласної ради Сергій Гриневецький.

Резолюцію ПОРИ передали до канцелярії міськради
На думку пана Юсова, “Одеса за час від 1998 до 2004 років перетворилися на одне з найбільш корумпованих і злочинних міст на всій території СНД. Сьогодні маємо початок впливу громади міста на незаконну владу, яка ще зберігається в Одесі”.

Заява кампанії “ПОРА”, де викладені вимоги учасників прес- конференції, 3 березня була офіційно передана і зареєстрована у канцелярії Одеської міської Ради.

Цього дня біля міської Ради, яка була огороджена залізним парканом, був проведений і мітинг проросійської організації “Единое отечество “. На цей мітинг прийшла невелика група прихильників екс- кандидата на посаду Президента України Віктора Януковича. Вони висловили незгоду із закликами депутатів парламентської фракції Блоку Юлії Тимошенко про кримінальне переслідування тих чиновників, які під час минулої виборчої кампанії закликали до сепаратизму.

Вони не лише негативно поставилися до представників кампанії “ПОРА”, але і демонстративно топталися по шарфу помаранчевого кольору.

Учасники акції прихильників Януковича в Одесі
Одна з прихильниць Януковича топталася на помаранчевому шарфі
XS
SM
MD
LG