Доступність посилання

ТОП новини

Івано-Франківськ сподівається на значні іноземні капіталовкладення.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 7 березня 2005 - Обласний центр Прикарпаття зараз має всі підстави отримати значні іноземні інвестиції. У місті створено всі умови для ефективної роботи іноземних фірм. І такі пропозиції щодо співпраці від іноземних компаній уже надходять.

Міський голова Івано-Франківська, який ще донедавна керував обласним штабом Віктора Ющенка, переконаний, що місто має всі підстави стати одним з найкращих у державі щодо господарської діяльності. В обласному центрі Прикарпаття створені привабливі умови для роботи іноземних інвесторів. У свою чергу, іноземні компанії виявляють чимале зацікавлення щодо налагодження власних виробництв в Івано-Франківську.

Зі зміною влади в державі першим, хто відразу заявив про запуск виробничих ліній, стала італійська фірма «Мерлоні». Вона інвестує впродовж року 50 мільйонів євро для виробництва пральних машин марки «Ардо». Це у свою чергу гарантує створення не менше 800 робочих місць для іванофранківців. Одна з американських фірм, яка виробляє м»які меблі, також планує інвестувати в налагодження власного виробництва в обласному центрі Прикарпаття понад 5 мільйонів доларів. Є ще й інші не менш привабливі пропозиції, які зараз перебувають у стані розгляду.

В Івано-Франківську планують також створити цілу промислову зону – Хриплинський залізничний вузол, куди запрошують працювати вітчизняних та іноземних інвесторів. На площі у десятки гектарів - у передмісті Івано-Франківська - можна збудувати нові фабрики та заводи. Сюди підведено колію, енерго-, газо- та водопостачання, впорядковано також автомобільні шляхи. Мерія Івано-Франківська планує до кінця весни провести цілий ряд презентацій Хриплинської промислової зони та її можливостей. Мер міста Зіновій Шкутяк також запевняє, що бізнесменам будуть створені оптимальні умови для роботи. Івано-Франківськ сподівається упродовж цього року принаймні в кілька разів збільшити іноземні інвестиції для того, щоб вивести на новий рівень економіку міста.
XS
SM
MD
LG