Доступність посилання

ТОП новини

Микола Мельниченко: "Віце-прем’єр Микола Томенко під час зустрічі зі мною та Олександром Єльяшкевичем гаряче погодився з пропозицією присвоїти Георгію Гонгадзе звання Героя України".


Зиновій Фрис

Прага, 9 березня. - Колишній офіцер державної служби охорони України Микола Мельниченко в інтерв’ю для радіо "Свобода" розповів про нові подробиці своїх останніх зустрічей у Європі з високопоставленими українськими чиновниками. При цьому він спростував повідомлення деяких мас медіа, в тому числі відомого польського часопису "Gazeta wyborcza". Отже, Микола Мельниченко спростовує окремі факти і подає нові...

Своє коротке інтерв’ю Микола Мельниченко розпочав так:


Микола Мельниченко

Останнім часом я дивуюся суттєвим неточностям та відмовою деяких ЗМІ надавати повний текст моїх заяв, які розповсюджуються в ЗМІ щодо мене та тих подій, пов’язаних зі мною, в тому числі і щодо інформації, що я в Варшаві нібито передав записи...

Зиновій Фрис

Пане Мельниченко, отже, ви спростовуєте повідомлення деяких мас медіа про те, що передавали якісь записи Миколі Томенку. Тоді скажіть, що, все ж таки, Ви передали віце-прем’єру Томенку?

Микола Мельниченко

Томенку передана інформація про те, яким чином зробити так, щоб резонансні справи якомога швидше були розслідувані. Але ніяких записів віце-прем’єр-міністру України я не передавав.

Зиновій Фрис

Добре, а якого суттєвого перекручення припустився польський часопис "Газета виборча", якому ви дали інтерв"ю?

Микола Мельниченко

Я ніде, ніколи, нікому не заявляв про те, що в мене якісь факти, які свідчать про те, що Ющенко домовився з Кучмою, або що я нібито не довіряю президенту Ющенку.

Я переконаний, що президент України Віктор Ющенко бажає розкрити резонансні справи і покарати тих, хто винуватий у смерті Георгія Гонгадзе та замаху на життя Олександра Єльяшкевича.

Зараз іде процес з приводу того, чи зможе нова українська влада не побоятись сказати справжніх замовників вбивства Георгія Гонгадзе та замаху на життя Олександра Єльяшкевича.

Зиновій Фрис

За словами пана Мельниченка, його зустріч у Варшаві з віце-прем’єр-міністром Миколою Томенком – це лише початок того процесу, який має закінчитися, по-перше, нормальним та ефективним розслідуванням резонансних справ та покаранням справжніх злочинців, конкретних організаторів, виконавців та замовників; по-друге, поверненням в Україну і його, Мельниченка, і Олександра Єльяшкевича і водночас вирішенням питання про те, щоб за нової влади не було більше політичних біженців.

Власне, на це і спрямована останнім часом доволі активна діяльність Миколи Мельниченка і Олександра Єльяшкевича. В основі цієї діяльності - зокрема зустрічі з високопоставленими українськими чиновниками.

Микола Мельниченко

Дійсно, зараз відбувається ряд ключових зустрічей. Вчора в мене була зустріч з представником найближчого оточення президента. Завтра я і Олександр Єльяшкевич, можливо, разом з Сергієм Шолохом та Мирославою Гонгадзе будемо зустрічатися з міністром закордонних справ Борисом Тарасюком.

Я знаю, що всіх цих зустрічей та кроків, які повинна зробити Україна, дуже бояться ті, хто переляканий поверненням в Україну і мене, і Олександра Єльяшкевича.

Зиновій Фрис

До речі, офіційна зустріч у четвер з міністром закордонних справ Борисом Тарасюком у Вашингтоні буде ще одним важливим але не останнім кроком на шляху до досягнення мети, про яку щойно згадав Микола Мельниченко. Найбільшою ж інтригою під час зустрічі з паном Тарасюком може виявитися обговорення питання про зустріч Віктора Ющенка з Миколою Мельниченком та Олександром Єльяшкевичем під час візиту президента України до Сполучених Штатів на початку квітня.

Микола Мельниченко також сказав для радіо "Свобода", що і він, і Олександр Єльяшкевич під час зустрічі з Миколою Томенком обговорили, серед інших, питання про присвоєння Георгію Гонгадзе звання Героя України. Віце-прем’єр, сказав М. Мельниченко, "гаряче сприйняв цю ідею".

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG