Доступність посилання

ТОП новини

Партія захисників Вітчизни вимагатиме відставки міського голови Одеси.


Петро Каландирець

Юрій Кармазін
Одеса, 10 березня 2005 - 10 березня у прес-центрі Одеської обласної організації Національної Спілки журналістів України з працівниками ЗМІ мав зустріч Голова Партії захисників Вітчизни, народний депутат України Юрій Кармазин. Відомий український політик висловив свою точку зору на суспільно-політичні процеси в Одесі та в Україні в цілому.

За словами народного депутата України Юрія Кармазина нині у складі Партії захисників Вітчизни нараховується понад 20 тисяч активістів. Партійні осередки є у всіх областях України. Він заперечив інформацію, яку поширили деякі Інтернет-видання, щодо наміру Партії захисників Вітчизни саморозпуститися і увійти до новоствореного Народного Союзу “Наша Україна”.

Юрій Кармазин назвав очолювану ним партію “самодостатньою силою” і оголосив про те, що ймовірно Партія захисників Вітчизни “піде на вибори 2006 року самостійно”.

Юрій Кармазін демонструє копії розпоряджень Одеського міського голови
Лідер Партії захисників Вітчизни повідомив журналістам і про депутатський запит, направлений цими днями до Генеральної прокуратури, Секретаря ради національної безпеки і оборони, прем’єр-міністра України “щодо порушення кримінальної справи стосовно Одеського міського голови Руслана Боделана за корупційні діяння, зловживання владою, перевищення влади, що стало наслідком ухвалення одноосібних незаконних рішень і підписання розпоряджень про виділення окремим громадянам квартир всупереч встановленому законом порядку, що спричинило державі і місцевій громаді тяжкі наслідки”.

Як стало відомо з поширеного серед журналістів запиту – згідно з розпорядженнями Одеського міського голови Руслана Боделана, минулого року поза чергою були виділені квартири, зокрема, окремим керівникам правоохоронних органів. Така “благодійність” стосувалася колишнього керівника штабу Віктора Януковича в Одесі Василя Попкова, колишнього прокурора Одеської області Михайла Гаврилюка, прокурора Одеси пана Маркіна, його заступника пана Бурдейного, голови господарського суду Одеської області Валентина Продаєвича та інших чиновників. Юрій Кармазин назвав такі дії незаконними і вимагає проведення ретельного слідства, покарання винних. Він закликав Генпрокуратуру розслідувати і відомі факти фальсифікацій виборів Одеського міського голови у 2002 році.

“Тоді, за з результатами екзитполів, Руслан Боделан значно програвав іншому кандидату на посаду мера Едуарду Гурвіцу. Маємо свідчення, що в день голосування були підроблені протоколи про результати волевиявлення. Але, на жаль, порушену кримінальну справу ніхто не розглядав”, сказав пан Кармазин, висловивши віру в те, що новий Президент України змінить ситуацію в Одесі.

Журналісти на прес конференції
Голова Партії захисників Вітчизни висловив сподівання і на те, що чимало кримінальних справ, скоєних в Одесі, будуть розкриті: “Я сподіваюся, що справи щодо вбивства Ігоря Свободи, Валерія Краченка, суддів Ігоря Ткачука та Бориса Вихрова будуть розкриті. Це вбивства, які можуть бути розкриті протягом кількох місяців. Але треба проявити політичну волю. Я думаю, що замовників злочинів не доведеться шукати тривалий час. Ви їх дуже часто бачите на телебаченні”.

Юрій Кармазин поділяє точку зору багатьох регіональних політиків щодо налагодженого саботажу до нового голови Одеської обласної державної адміністрації Василя Цушка.

Юрій Кармазин: “Я не виключаю, що доведеться порушувати питання про припинення діяльності деяких місцевих Рад, якщо вони будуть виконувати незаконні функції і шкодити державі. Більше того, я думаю, що такими своїми діями вони роблять неможливою реалізацію конституційної реформи. Ідею цієї реформи прагнуть дискредитувати в Одесі і області. Одне те, що у ефірі деяких телеканалів і газет постійно лунають заклики до федералізації України, до порушення її територіальної цілісності, і нікого за це не притягнули до відповідальності, це вже свідчить про багато що”.

Юрій Кармазин закликав присутнього на прес- конференції нового керівника обласного МВС України Михайла Вершняка з’ясувати законність дій підприємства “Одесаобленерго”, яке дозволило організувати опалення наметів прихильників Віктора Януковича в Одесі. Він закликав до проведення особливої перевірки “Одесаобленерго”.

Юрій Кармазин: “Прошу поцікавитися, хто сьогодні перебуває у наметах в Одесі? Бомжі з якої республіки взагалі тут перебувають? І хто їм платить гроші? Я стверджую, що ці люди взагалі не громадяни України, жодного стосунку до Одеси не мають. Одних з Одеси вивезли. Інші приїхали. Давайте називати речі своїми іменами. Це така підтримка у Руслана Боделана і Віктора Януковича? На такій підтримці, я гадаю, вони далеко не поїдуть”.

Юрій Кармазін і начальник обласної міліції Михайло Вершняк
Начальник Одеського обласного управління МВС Михайло Вершняк повідомив про перші проблеми, з якими він зустрівся під час спроб з’ясувати законність деяких дій нинішньої міської влади.

“Що стосується землі, нині проводиться перевірка законності побудови 48 об’єктів. Я подавав відповідні запити до мерії. Порушена вже одна кримінальна справа по одній зі шкіл-інтернатів, де облдержадміністрацією був наданий дозвіл, щоб забрати землю у дітей. У прокуратурі нині розглядається і справа щодо передачі міською владою 80 мітрів причалу коньячному заводу”, сказав Михайло Вершняк.

Тим часом, голова Партії захисників Вітчизни Юрій Кармазин запевнив, що докладатиме зусилля для усунення від влади нинішнього Одеського міського голови Руслана Боделана і далі спостерігатиме за дотриманням законності з боку різних гілок влади в регіоні.
XS
SM
MD
LG