Доступність посилання

ТОП новини

Організація Об`єднаних Націй занепокоєна нападом у Києві на співробітника гуманітарної організації та закликає українську владу ретельно розслідувати інцидент


9-го березня група молодиків атакувала працівника Єврейського товариства допомоги іммігрантам, біженця з Іраку Садека Алі Шеріффа.

9-го березня група молодиків атакувала працівника Єврейського товариства допомоги іммігрантам, біженця з Іраку Садека Алі Шеріффа.

Позицію ООН в інтерв`ю радіо “Свобода” оприлюднила речниця регіонального представництва Верховного комісара ООН у справах біженців Наталія Прокопчук:

"Внаслідок нападу гуманітарний співробітник був серйозно скалічений і доставлений у лікарню, де він зараз перебуває. Ми серйозно занепокоєні тим, що мотиви цього нападу залишаються нез''ясованими. Оскільки він не знав нападників і також його не пограбовували. Тобто, це дає підстави говорити про те, що були якісь расові причини для нападу і для побиття".

Садек Алі Шеріфф як юрист співпрацює з ООН. Він приїхав в Україну з Іраку, в 2001-му році отримав українське громадянство.

Це другий за останній місяць напад у Києві на співробітника закордонної організації з неєвропейською зовнішністю. Наприкінці лютого група скінхедів напала на темношкірого американського дипломата. Розслідування обох справ триває.
XS
SM
MD
LG