Доступність посилання

ТОП новини

Партії “Сили народу” погрожують акціями проти кадрової політики донецького керівника обладміністрації.


Сергій Гармаш

Донецьк, 17 березня 2005 - Донецькі організації партій – членів коаліції “Сила народу” погрожують акціями протесту проти кадрової політики нового керівника обласної адміністрації Вадима Чупруна.

Обурення керівників донецьких осередків партій – членів коаліції “Сила народу” викликало те, що голова обласної держадміністрації Вадим Чупрун без узгодження з ними, всупереч квотним домовленостям Ющенка, Тимошенко, Мороза, призначив заступником голови обладміністрації, керівником апарату адміністрації Бориса Адамова, який перебував на цій же посаді у старій владі. Більше того, як було заявлено на прес-конференції партійних лідерів, члени родини Адамова замішані у скандалі з незаконним виділенням під будівництво земельних ділянок в центрі Донецька та фігурували у справі фірми “Плазма”, на біг-бордах якої в жовтні 2003 року Ющенко був зображений у Донецьку в нацистській формі. Також нонсенсом є те, що Борис Адамов досі залишається членом Партіїї регіонів, яка офіційно оголосила про свою опозиційність до діючої влади.

Цікаво, що саме Адамов, як керівник апарату формував так звану кадрову комісію, яку створили при губернаторі, щоб вона рекомендувала йому кандидатури на кадрові призначення. Але із 23 членів комісії, лише 9 – представники політичних сил, інші – робітники обладміністрації та науковці. Оскільки останні мають перевагу в голосах, то політичні партії, які підтримували Ющенка на виборах, повністю позбавлені можливості впливати на кадрову політику губернатора.

На сьогодні Чупруном вже призначені два заступники губернатора, ще на двох він відправив подання в Київ. На кого саме, Вадим Прокопович відмовляється назвати прізвища і журналістам, і політичним партіям. В таких умовах керівник донецької організації УРП “Собор” Олена Наумова назвала створення кадрової комісії “фарсом” і заявила, що в Донецькій області влада не помінялась. “На місцях залишилась та ж сама влада, ті люди, які до цих пір займали ці посади та намагались чинити спротив коаліції “Сила народу”.

На запитання про дієву реакцію політичних сил в разі, якщо їх вимоги і надалі будуть ігноруватись, Олена Наумова заявила:

“Ми піднімемо тих людей, які були на барикадах на наших, як зараз це називають, тих хто відстоював позицію Ющенка в Донецькі області, і будемо ставити питання про подальшу долю нашого керівництва області”.

“Оскільки заступники губернатора будуть керувати процесами і в районах та містах, втрачаючи ці посади, ми втрачаємо владу в Донецькій області президента Ющенка”, –додала Олена Наумова.
XS
SM
MD
LG