Доступність посилання

ТОП новини

Cправу “Гурвіц проти Боделана” і далі розглядатимуть в Одесі.


Петро Каландирець

Переповнений зал Приморського райсуду Одеси
Одеса, 18 березня 2005 - 18 березня суддя Приморського районного суду України Світлана Ярош ухвалила рішення продовжити в Одесі розгляд скарги народного депутата України, екс-мера Едуарда Гурвіца “Про визнання недійсним рішення Одеської територіальної виборчої виборчої комісії від 3 квітня 2002 року про результати голосування в єдиному одномандатному виборчому окрузі і підсумки виборів Одеського міського голови, що відбулися 31 березня 2002 року та реєстрацію обраного Одеського міського голови”. Таким чином суддя відхилила рішення заступника голови Верховного Суду України Анатолія Яреми про необхідність перенесення розгляду цієї справи до райсуду міста Вознесенськ Миколаївської області.

“Суд вважає, що достатні підстави для спрямування цивільної справи за скаргою Едуарда Гурвіца для розгляду у райсуді Вознесенська Миколаївської області відсутні. Від 16 березня до сьогоднішнього дня Приморському районному суду Одеси не надійшов оригінал рішення, ухваленого заступником голови Верховного Суду України Анатолієм Яремою”, - йдеться рішенні,оголошеному суддею Приморського райсуду Одеси Світланою Ярош.

Пікет прихильників екс-мера Одеси Гурвіца
Народний депутат України Олександр Мороз, на запит якого заступник голови Верховного Суду і ухвалив рішення про необхідність перенесення розгляду одеської справи до Вознесенська, не є учасником процесу чи прокурором і “не мав права звертатися з приводу цієї справи з будь-якою заявою”.

Світлана Ярош звернулася до Верховного Суду України за поясненнями стосовно ксерокопії факсограми від 16 березня 2005 року за підписом Анатолія Яреми.

Враховуючи, що нині відомі обставини “не є перешкодою для розгляду справи за скаргою Едуарда Гурвіца”, суд вирішив за можливе продовжити розгляд цивільної справи саме в Одесі.

Гасла
Народний депутат України Юрій Кармазин в інтерв’ю радіо “Свобода”заявив про підтримку рішення судді Приморського райсуду Одеси Світлани Ярош і висловив думку, що “жодних правових підстав для вилучення справи, яка нині розглядається, немає”.

Юрій Кармазин: “Немає через те, що Олександр Мороз не звертався про передачу справи будь- куди. Він не є стороною у справі. Це є брутальним порушенням статті 133 і 132, частини 4 цивільно-процесуального кодексу, які передбачають виключні випадки, коли можна передавати справу”.

Едуард Щеглов
Помічник народного депутата України Едуарда Гурвіца – Едуард Щеглов назвав рішення про продовження суду саме в Одесі “правовим і надзвичайно важливим, яке отримає щиру підтримку одеситів. Справу, яка має безпосередній стосунок до вибору одеситів, до долі міста має розглядатися лише в Одесі”.

18 березня біля приміщення Приморського районного суду тривали акції прихильників екс-мера Одеси Едуарда Гурвіца. Присутні тримали різноманітні гасла та прапори “Так, Ющенко”, партії “Батьківщина”, Партії захисників Вітчизни, УРП “Собор” та прапори міста Одеси.

Суддя Світлана Ярош оголосила про перерву у судовому засіданні. Розгляд скарги Едуарда Гурвіца продовжиться у Приморському райсуді Одеси у понеділок, 21-го березня.
XS
SM
MD
LG