Доступність посилання

ТОП новини

Приморський райсуд Одеси замінували...


Петро Каландирець

Представники Руслана Боделана знову вивчають матеріали справи
Одеса, 21 березня 2005 - Про це повідомили невідомі на номер телефону “02”. Близько 17 години 21 березня у Приморському районному суді Одеси проведені термінові оперативні заходи. На щастя, попередження виявилося неправдивим. Вибухівка не виявлена.

Неправдиве повідомлення про закладання вибухівки надійшло саме після чергового відхилення суддею Приморського райсуду Одеси Світланою Ярош кпопотання представників Одеського міського голови Руслана Боделана про відвід судді “за її ангажованість”.

На думку помічника народного депутата України Едуарда Гурвіца – Едуарда Щеглова, “процесуальні можливості затягнути процес вже практично вичерпані. Тепер повідомленнями про замінування прихильники нинішнього міського голови вдаються до непроцесуальних кроків”.

21 березня у Приморському райсуді Одеси тривало засідання за скаргою екс-кандидата на посаду Одеського міського голови, народного депутата України Едуарда Гурвіца “Про визнання недійсним рішення Одеської територіальної виборчої виборчої комісії від 3 квітня 2002 року про результати голосування в єдиному одномандатному виборчому окрузі і підсумки виборів Одеського міського голови, що відбулися 31 березня 2002 року та реєстрацію обраного Одеського міського голови”. Сторона скаржника заявляє, що 31 березня 2002 року, в день проведення виборів Одеського міського голови, мали місце значні фальсифікації.

Зокрема, “на чимало виборчих дільниць 31 березня не були допущені як українські, так і міжнародні спостерігачі, в день голосування тривала агітація за Руслана Боделана і проти його головного суперника Едуарда Гурвіца, виявлені чимало підроблених протоколів про підсумки голосування, не були створені рівні умови у місцевих ЗМІ для всіх кандидатів на посаду Одеського міського голови і таке інше”.

У свою чергу сторона Руслана Боделана назвала ці факти “необгрунтованими і не підтвердженими конкретними фактами, які мають на меті поставити під сумнів результати голосування у 2002 році в Одесі”.

На судове засідання 21 березня не з’явилися представники Одеського міського голови – парламентарі від фракції СДПУ (о), зокрема, Нестор Шуфрич. Отож, відтепер Руслана Боделана, крім одеського адвоката Нани Бакаянової представляє адвокат з містечка Жмеринка, Вінницької області Роман Кругляк, який, на запит судді Світлани Ярош відмовився назвати перед присутніми на процесі свою освіту та місце роботи.

Суддя Світлана Ярош зачитала рішення голови Верховного суду України пана Маляренка, згідно з яким скаргу Едуарда Гурвіца розглядатимуть саме у Приморському районному суді Одеси.

Адвокат Олександр Казарновський
Тим часом, адвокат Едуарда Гурвіца Олександр Казарновський в інтерв’ю місцевим журналістам назвав поведінку представників Руслана Боделана і Одеської міської територіальної виборчої комісії “спробою затягнути розгляд скарги. Замість розгляду справи ми надаємо час для ознайомлення з матеріалами новому представнику Одеського міського голови, вирішуємо долю оголошеного вже другого відводу судді. Сторона Руслана Боделана цілком чітко знає всі зловживання, які організували 31 березня 2002 року. У зв’язку з цим вони розуміють, що будь-який об’єктивний суд висловить зловживанням належну оцінку”.

Присутній в залі Приморського райсуду Одеси голова Одеської обласної організації Соціально-Христианської партії України Віталій Пилипенко вважає, що “розгляд скарги Едуарда Гурвіца свідомо затягується стороною відповідача”.

Віталій Пилипенко: “Факт затягування суду викликає у мене занепокоєння, і є небезпеченим для громади Одеси. Необхідно поставити крапку, прискорити розгляд скарги, не робити великих перерв у засіданнях”.

Едуард Щеглов
Помічник народного депутата України Едуарда Гурвіца Едуард Щеглов переконаний, що “представники Руслана Боделана і Одеського міськтервиборчкому діють під гаслом “Що було то було, і так тому і бути”. Ця тактика залишається незмінною ще з процесу 2002 року. Вона була б більш менш успішною лише за умови політичної ангажованості судді. Нині цієї ангажованості немає, і представники Боделана не можуть виробити ефективних кроків протидії скарзі. Не допомагає і постійне поповнення представників зацікавленої особи”.

Едуард Щеглов висловив задоволення, що розгляд скарги екс-мера Одеси все таки розпочався і нині триває.

21 березня недалеко від приміщення Приморського райсуду Одеси були організовані акції на підтримку як Руслана Боделана, так і Едуарда Гурвіца. Серед тих, хто прийшов підтримати нинішнього Одеського міського голову, можна було побачити голів та працівників райдержадміністрацій Одеси, заступника міського голови Володимира Максимовича, преставників проросійської організації “Єдіноє отєчєство”.
XS
SM
MD
LG