Доступність посилання

ТОП новини

Україна й Румунія мають намір відновити переговори щодо розмежування кордону на Чорному морі


Про це мiнiстр закордонних справ Румунiї Мiхай Резван Унгуряну, який прибув до Києва з вiзитом, домовився зі своїм українським колегою Борисом Тарасюком.

Про це мiнiстр закордонних справ Румунiї Мiхай Резван Унгуряну, який прибув до Києва з вiзитом, домовився зі своїм українським колегою Борисом Тарасюком.

На спільній прес-конференції Тарасюк заявив: “Щодо розмежування кордонів на Чорному морі, ми вирішили, що найближчим часом наші експерти зустрінуться для того, щоб повернутися до процесу двостороннього формату переговорів з цієї проблеми. Враховуючи різні підходи щодо використання Україною глибоководного каналу “Бистрий” в дельті Дунаю, ми домовилися про те, що найближчим часом в Румунії відбудеться зустріч експертів, які включатимуть представників причетних міністерств і відомств, а також властей цих регіонів”.

Стосовно розмежування кордонів у Чорному морі румунський міністр наголосив, що одночасно буде тривати розгляд цього питання у Міжнародному суді у Гаазі.

“Стосовно делімітації континентального шельфу. Триває юридичне питання, яке залучає обидві країни в Гаазі, як ви добре знаєте. Позитивна сторона проблеми: ми домовилися про початок у дуже швидкому темпі переговорів між групами експертів обох міністерств у той час, поки питанням займаються в Гаазі. Це значить, що ми визнаємо: є питання арбітражу, яким має займатися Гаага, але щодо переговорів, ми готові відновити їх та працювати з цього питання спільними зусиллями,” - додав міністр закордонних справ Румунії.
XS
SM
MD
LG