Доступність посилання

ТОП новини

ПРИЙОМ УКРАЇНИ ДО ЄВРОСОЮЗУ ПІДТРИМУЮТЬ 55% ОПИТАНИХ ГРОМАДЯН ЄС – ЗМІ


Про це пише британська газета "The Guardian", зазначаючи, що, згідно з опитуванням громадської думки, Європа надає більшу перевагу членству в ЄС України, ніж Туреччини.

Опитування приблизно 6000 осіб у шести найбільших країнах ЄС з''ясувало, що 55% респондентів хотіли б, щоб Україна стала членом ЄС. Заявку на вступ до ЄС Туреччини готові підтримати лише 45% опитаних.

Група "Так" доручила соціологічному агентству "TNS Sofres" вивчити громадську думку у Франції, Німеччині, Італії, Іспанії, Великій Британії і Польщі.

Учасники опитування в Польщі, яка очолювала дипломатичні зусилля ЄС з припинення протистояння в Україні, в переважній більшості (77% - за, 12% - проти) висловилися за прийом України в ЄС.

49% опитаних у Великій Британії підтримали членство України в ЄС, 27% - висловилися проти. Французи в більшості своїй висловилися позитивно (58% - за, 37% - проти). Але більшість німців висловилася негативно (53% - проти, 41% - за).

Результати опитування контрастували з протидією членству в ЄС Туреччини. Французи різко проти (59% - проти, 37% - за). Такої ж думки і німці (60% - проти, 36% - за).

Тільки поляки в більшості своїй (55%) підтримали прийом до ЄС Туреччини. Половина опитаних англійців підтримала Туреччину, 32% - проти.

Еммануель РІВ''ЄР з "TNS Sofres" сказав: "Люди, які виступають проти прийому до ЄС Туреччини, але які згодні прийняти до ЄС Україну, вважають, що вона входить до Європи. Водночас вони вважають, що Туреччина не належить до їх географічної області".

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG