Доступність посилання

ТОП новини

В Ізраїлі намагаються протидіяти торгівлі українками.


Вольф Москович

Єрусалим, 25 березня 2005 року - Звістка про затримання в Україні двох ізраїльських злочинців, засуджених в Ізраїлі за торгівлю жінками, яких вони примушували займатися проституцією, була із задоволенням зустрінута в Ізраїлі.

В коментарях на цю тему в ізраїльській пресі підкреслюється, що необхідною умовою протидії торгівлі живим товаром є більш тісна співпраця між правоохоронними органами України та Ізраїлю.

У середу спікеру ізраїльського парламенту Реувену Рівліну був представлений звіт спеціальної парламентської комісії у справі боротьби з торгівлею жінками. Згідно звіту капітал індустрії нелегальної підпільної торгівлі живим товаром в Ізраїлі, в якій експлуатується 10 000 жінок, оцінюється у мільярд доларів.

Щорічно в Ізраїль кримінальні структури завозять від 3 до 5 тисяч жінок, яких продають у рабство у борделі. Серед країн, з яких привозять рабинь, на першому місці стоїть Україна.

Ізраїльська поліція останніми роками робить чималі зусилля у боротьбі з работоргівлею. У ході систематичних облав на доми розпусти арештовуються як самі жінки, що вимушені там працювати, так і сутенери.

Частину жінок після судових процесів проти власників борделів, процесів, де ці жінки виступають свідками, повертають на Батьківщину. Існує процедура для захисту таких свідків, які в більшості випадків не бажають покидати Ізраїль і зостаються тут.

Визнаючи ефективність боротьби Ізраїлю з цим видом кримінальної злочинності, США викреслили Ізраїль з переліку держав, які порушують гуманітарні норми у справі порушень торгівлі жінками.

І все ж таки парламентська комісія вважає, що заходи Ізраїлю у цьому напрямку все ще недостатні. Тут із великим задоволенням сприйняли повідомлення про затримання у Львові та Києві двох злочинців, громадян Ізраїлю, Володимира Володарського та Богдана Канівського, яких Ізраїльський суд покарав заочно на довгі строки ув’язнення за торгівлю українськими жінками.

Їх обвинуватили у злочинному перемитництві та примушуванні до проституції 35 українських жінок. Злочинцям вдалося втекти до України, де вони продовжували займатися своїми аферами. І ось тепер довга рука правосуддя настигла їх.

На думку місцевих експертів арешт в Україні цих двох злочинців виявило тільки верхівку айсбергу кримінального бізнесу торгівлі українськими жінками в Ізраїлі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG