Доступність посилання

ТОП новини

Голова Івано-Франківської обласної держадміністрації закликав депутатів зважати на раціональну витрату бюджетних коштів.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 28 березня 2005 - Напередодні сесії обласної ради голова Івано-Франківської обласної держадміністрації закликав депутатів зважати на раціональну витрату бюджетних коштів. Керівник області переконаний, що донедавна чимала частина фінансових надходжень до місцевої скарбниці використовувалась згідно із депутатськими запитами на заходи, які не сприяють покращенню економіки реґіону.

Керівництво Податкової адміністрації Івано-Франківської області оцінює фінансові надходження до бюджетів усіх рівнів упродовж двох місяців цього року як стабільні. З цього приводу голова Державної податкової інспекції в Івано-Франківській області Віктор Рахміль, виступаючи перед депутатами обласної ради напередодні чергової сесії, заявив, що впродовж цього року вже зібрано понад 150 мільйонів гривень податків. Це на 30 мільйонів гривень більше, аніж минулого року. Також суттєво збільшились податкові надходження за рахунок акцизного збору та орендної плати.

Позитивно оцінюючи роботу податківців, голова Івано-Франківської обласної держадміністрації Роман Ткач заявив, що звернення, які вже надійшли на його ім”я від депутатів обласної ради з проханням виділити кошти, в окремих випадках його просто шокують:

“Я розмовляв з начальниками управлінь, я мав дуже серйозну розмову з керівником фінансового управління. І зараз звертаюсь до вас. Шановні депутати, я останні три роки не був у виконавчій владі. І зараз я побачив, як розподіляються гроші і часто до цього причетні ви, депутати, - то це мене вразило. Дай десять тисяч гривень на друк книжки. Дай десять тисяч на поїздку художнього колективу кудись. Що? Ми вже такі багаті? Депутати, подумайте, які ви звернення підписуєте. Кожна копійка повинна бути під контролем! Я знаю, що все це фіксує преса, і ще раз кажу. Мене вразило, що мені пропонують виділити 150 тисяч гривень на підтримку статутної діяльності громадських організацій, починаючи від ветеранських і закінчуючи іншими. Депутати, що в нас грошей забагато в області?”

Голова обласної держадміністрації закликав депутатів обласної ради ретельно обговорити видатки, які плануються з обласного бюджету, оскільки від цього залежить, у якому стані буде економіка Івано-Франківщини. Він наголосив, що кожен народний обранець повинен відчувати особисту відповідальність за народні гроші і усвідомлювати, що лише за рахунок тих коштів, які сплатило населення у вигляді податків, прибутків підприємств, можна сподіватися на якісні зміни в реґіоні та державі.
XS
SM
MD
LG