Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина відкрила економічне представництво у Львові.


Галина Терещук

Львів, 28 березня 2005 - Віднині українські підприємці, які мають ділові стосунки з бізнесовими партнерами у Німеччині, зможуть отримати візу без жодних перешкод . Для цього їм навіть не доведеться їздити у посольство Німеччини в Україні у Київ.У видачі віз їм сприятиме Львівське регіональне бюро делегата німецької економіки Карін Рау. Її представництво почало працювати у Львові

Карін Рау повідомила радіо "Свобода", що для отримання візи підприємцеві достатньо мати запрошення від свого ділового партнера з Німеччини, жодного значення не має, чи це дрібний підприємець, чи представник великого бізнесу, важливо, аби документи були в порядку. Відтак, на думку німецького делегата, це полегшить спілкування між діловими партнерами.

Нині на Львівщині працює 111 спільних українсько-німецьких підприємств. Найбільше з них «Леоні» у Стрию. Невдовзі відкриють завод автомобілебудування на Волині. Карін Рау прогнозує інвестиційний бум німецького капіталу в Україну, оскільки після Помаранчевої революції відчутне велике зацікавлення східним сусідом, особливо Львівщиною, яка має вигідне географічне розташування, високий науковий потенціал. Але досі німецький дрібний чи середній підприємець не дає собі раду з бюрократичними перепонами в Україні, а також тут іноземне підприємство не може придбати у власність землю.

Карін Рау: "Земельна власність - основна передумова для отримання грошей від банків, а грошова база і є початок для відкриття якогось підприємства".

Те, що останнім часом німецькі телеканали демонструють негативного змісту документальні програми про Україну, вказуючи, що при запровадженні м»якшого візового режиму для українців в Німеччині активізується кримінал, прибуде багато нелегалів і зросте безробіття, яке й без того сягає високого рівня, пані Карін Рау назвала політичною грою, яка лише трішки ускладнить ділову співпрацю:

"Підприємець ніколи не думає так, як йому це представляє преса чи політики. Підприємець має інші аргументи, його цікавить бізнес. Звичайно, доведеться пояснювати німецьким підприємцям, якою є ситуація в Україні, в регіонах, а для цього ми й відкрили бюро."

Те, що чубляться між собою німецькі політики, не завадить надходженню німецьких інвестицій в Україну, переконана Карін Рау.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG