Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську впроваджуватиметься проект економічного розвитку міста.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 29 березня 2005 - В обласному центрі Прикарпаття впроваджуватиметься проект “Економічний розвиток українських міст”. Мета цієї програми – розробка стратегії економічного розвитку міста. Цей проект, на переконання фахівців, дасть можливість створити більшу кількість робочих місць та залучити в місто нові інвестиції.

Новий проект під назвою “Економічний розвиток українських міст” впроваджуватиметься в Івано-Франківську за допомогою Агентства з економічного розвитку Сполучених Штатів Америки. Згідно із заявою одного з керівників проекту Томаша Власака, обласний центр Прикарпаття обрано для впровадження проекту тому, що тут відчувається стабільне партнерство між владою, бізнесом та громадськими організаціями. Окрім цього, керівництво міста виявляє активність і готове сприяти у впровадженні цієї програми.

На цьому, зрештою, наголошує заступник мера Івано-Франківська з економічних питань Олег Синютка: “Економічний блок передбачає реорганізацію і пристосування господарства міста до ринкових умов. Друге питання – це створення технопарку в районі Хриплинського промвузла. Третє питання – це створення геоінформаційної системи управління містом. Четверте – це центр розвитку бізнесу”.

Програма також передбачає залучення нових інвестицій. Зроблено це буде за допомогою муніципальних облігацій. Варто наголосити, що Івано-Франківськ став одним із шести міст у державі, де впроваджуватимуть проект “Економіний розвиток українських міст”. Старт проекту заплановано на початок квітня. Саме тоді відбудеться його офіційна презентація в Києві.

На першому етапі програми передбачається провести опитування понад 50-ти суб’єктів господарювання Івано-Франківаська для визначення ділового клімату в місті. Самі ж учасники проекту, а це міська влада, громадські організації, представники бізнесу та міжнародних донорських організацій, переконані, що саме такі програми сприяють реформуванню української економіки і приведенню її до відповідних європейських стандартів.
XS
SM
MD
LG