Доступність посилання

ТОП новини

36% УКРАЇНЦІВ ВВАЖАЄ, ЩО ЗМІ БЕЗПЕЧНО ВИСВІТЛЮВАТИ КРИТИЧНУ ДО ВЛАДИ ІНФОРМАЦІЮ – ОПИТУВАННЯ


Про це свідчать результати опитування IFES “Громадська думка в Україні після “Помаранчевої революції”, проведеного Міжнародною фундацією виборчих систем.

В той же час представник фундації Шарма РАКЕШ повідомив, що 27% респондентів відповіли, що висвітлювати ЗМІ новини об''єктивно “небезпечно або деякою мірою небезпечно”, 16% зазначили – “це не зовсім безпечно і не зовсім небезпечно”.

За словами Ш.РАКЕША відсоток респондентів, хто стверджували, що для ЗМІ небезпечно висвітлювати новини об''єктивно, змінився з 68% у дослідженні 2003 року до 27% у 2005 році, а відсоток таких, що вважає, що це безпечно збільшився з 20% до 36%.

Щодо рівня довіри до органів державної влади Ш.РАКЕШ зазначив, що після закінчення передвиборчої кампанії 2004 року авторитет до органів державної влади значно збільшився.

Так, 42% респондентів заявили, що почали більше довірять Верховній Раді України, 33% - не змінили свого ставлення, а у 15% респондентів ставлення погіршилось.

Судовій влади почали більше довіряти 41% опитуваних, 16% - не змінили свого ставлення, а у 29% ставлення погіршилось.

Ш.РАКЕШ повідомив, що 65% респондентів зазначили, що довіряють армії (в 2003 році 56%); 46% висловили довіру до органів місцевого самоврядування.

Дослідження проводилось в період з 15 по 28 лютого поточного року. Опитано 1 тис. 265 респондентів по всій Україні. Максимальна похибка вибірки становить 2,75%.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG