Доступність посилання

ТОП новини

Доповідачка Парламентської асамблеї ради Європи у справі вбивства журналіста Георгія Гонгадзе пані Сабіне Лойтгойссер-Шнарренбергер заявила на прес-конференції в Києві, що Європейський суд з прав людини у Страсбурзі досі не визначив дату слухання справи “Мирослава Гонгадзе проти України”


Учора Європейський суд оголосив, що ця справа є лише прийнятною для розгляду.

Учора Європейський суд оголосив, що ця справа є лише прийнятною для розгляду.

На запитання радіо “Свобода”, чи можливе дружнє врегулювання цієї справи, що передбачено регламентом Європейського суду, та скільки років може зайняти цей процес, Сабіне Лойтгойссер-Шнарренбергер заявила: “Дружнє врегулювання – це нормальний шлях, нормальна процедура. Але я не можу сказати, що буде далі. Це рішення лише Європейського суду. Воно може зайняти декілька років, але це може бути також дуже короткою процедурою. Якщо вони нададуть цій справі пріоритет, а вони мають багато справ, тоді вони, можливо, розпочнуть раніше. Я не знаю, але сподіваюсь, що вони нададуть цій справі пріоритет”.

Мирослава Гонгадзе подала заяву до страсбурзького суду 16 вересня 2002 року, через 2 роки після зникнення в Києві її чоловіка Георгія Гонгадзе. У своєму позові вдова журналіста, яка живе зараз у США, заявляє, що українська держава не захистила життя Георгія і не провела належного розслідування його смерті.
XS
SM
MD
LG