Доступність посилання

ТОП новини

Едуард Гурвіц – Одеський міський голова.


Петро Каландирець

Прихильники Боделана не допускають у приміщення міськради депутата Георгія Селянина
Вранці 5 квітня обласні організації Партії захисників Вітчизни, „Наша Україна”, „Батьківщина”, УРП „Собор”, громадський комітет „Одеса ТАК”, Громадський контроль, комітету „Прозора влада” організували безстрокове пікетування біля приміщення Одеської міськради на підтримку рішення Приморського райсуду Одеси, яким скасовані результати виборів міського голови у 2002 році та міститься вимога визнати обраним мером Одеси Едуарда Гурвіца. До приміщення мерії прийшли тисячі одеситів.

Цього ж дня на Думській площі Одеси, прихильники Руслана Боделана, з проросійської організації „Єдіноє отєчєство”, Партії регіонів та Прогресивної соціалістичної партії розмістили наметове містечко і заявили про намір не допустити Едуарда Гурвіца до приміщення будинку міськради. Бритоголові молодики, які заявляли про свою прихильність до вже екс міського голови Руслана Боделана, не допускали до мерії не лише працівників міськвиконкому, але і журналістів. Кілька ударів вони завдали у обличчя кореспонденту місцевого „Просто радіо” Олени Милової, провокували бійку з кореспондентом всеукраїнського тижневика „Український Південь” Олександра Орлова.

Під час засідання міськтервиборчкому
Представники „Єдиного отєчєства” спровокували бійку коли до приміщення міськради спробував зайти депутат Одеської міськради Георгій Селянин. Допомогло лише втручання працівників правоохоронних органів. Тим часом, організація „Єдіноє отєчєство” заявила про намір організувати безстрокові акції протесту біля приміщення мерії, а міська Партія регіонів звернулася з проханням про захист до різноманітних міжнародних організацій.

Тим часом, 5 квітня Одеська міська територіальна виборча комісія постановила скасувати власне рішення №201 від 03 березня 2002 року – у частині визнання Руслана Боделана переможцем виборів міського голови. Переможцем виборчих перегонів визнаний Едуард Гурвіц. Рішення ухвалене одноголосно всіма членами комісії.

Едуард Гурвіц у сесійному залі міськради
Перед розглядом цього питання три члени територіальної виборчої комісії подали заяви про призупинення членства у ній. За станом здоров”я з комісії вийшов заступник голови Дмитро Крижанівський, за власним бажанням – Микола Сергєєв та Олена Запорожець. „У складі комісії залишилися 10 осіб, але її рішення далі є легітимними”, повідомив голова міськвиборчкому Анатолій Коломейченко зазначивши, що „як законослухняні громадяни ми зобов’язані виконати рішення суду”.

Голова Одеської обласної організації партії „Наша Україна” Володимир Курінний в інтерв’ю радіо „Свобода” назвав „законним” рішення тервиборчкому про визнання переможцем виборів міського голови у 2002 році саме Едуарда Гурвіца. „Рішення суду і українське законодавство не залишило виборчій комісії можливості зробити інші кроки. Члени комісії виконали Закони України”.

Така література виявлена у кабінеті екс міського голови Руслана Боделана
Володимир Курінний запевнив, що обласна організація партії „Наша Україна” підтримуватиме нинішнє міське керівництво і готова до співпраці з ним.

Ввечері 5 квітня Едуард Гурвіц прийняв присягу на позачерговій сесії Одеської міської Ради, яка тривала 14 хвилин. У роботі сесії брали участь 60 депутатів міськради. Міський голова призначив наступну сесію на 20 квітня.

У бесіді з журналістами після сесії Едуард Гурвіц назвав рішення Приморського райсуду Одеси „справедливим та обґрунтованим”. За словами мера, „цей процес став одним з перших кроків з наведення ладу у державі та звільненню судової влади від тиску злочинних кланів”.

Едуард Гурвіц повідомив працівникам ЗМІ, що під час реалізації кадрової політики буде ґрунтуватися на професійних якостях чиновників. „Безумовно, кадрові зміни будуть, але які саме – нині сказати не можу”.

Така література виявлена у кабінеті екс міського голови Руслана Боделана
Своїм головним завданням на посаді міського голови політик назвав „реальну роботу”. Він переконаний, що нинішні прихильники Руслана Боделана незабаром перейдуть на біенинішнього міського голови, „коли побачать конкретні реалізовані справи нашої команди”.

Одразу після завершення сесії Одеської міськради кабінет міського голови добровільно залишив голова міської організації Партії регіонів Руслан Боделан. Присутні на Думській площі одесити зустріли його вигуками „Ганьба!”.

Ключі від кабінету міського голови Едуарду Гурвіцу урочисто передав депутат Одеської міської Ради Борис Литвак. За його словами, „одесити давно чекали свята звільнення міста від Руслана Боделана і через довгі шість років таки дочекалися відновлення справедливості”.

Едуард Гурвіц та його прихильники у кабінеті мера Одеси
Стало відомо, що до проведення позачергової сесії міськради готувався 5 квітня і Руслан Боделан. Серед іншого, планували винести питання про соціально політичну ситуацію в Одесі у зв’язку з рішенням Приморського райсуду Одеси. Реалізувати ці плани не вдалося. Відповідальним за проведення позачергової сесії був секретар міськради Олександр Прокопенко.

Певні політичні сили і далі прагнуть тримати Одесу у напрузі. Вранці 5 квітня до Приморського райсуду Одеси надійшла інформація про мінування будинку суду. На щастя, інформація ця не мала підтвердження.
XS
SM
MD
LG