Доступність посилання

ТОП новини

"Було видно чорні попечені пальчики на її ногах" – фотограф Таня д''Авіньйон, яка відвідувала в Бостоні Настю Овчар .


Мар’яна Драч

Ольга Овчар (мати Насті Овчар), Віктор Ющенко
Прага, 6 квітня 2005 року - Оглядачі ще будуть сперечатися, чи є героєм Віктор Ющенко, адже йдеться про політику, але в серцях багатьох українців героїнею уже стала 5-тирічна Настя Овчар, яка врятувала із полум`я свою дворічну сестру. Перебуваючи з візитом у Сполучених Шатах, президент України 5-го квітня відвідав маленьку Настю, яка перебуває у дитячій лікарні Шрайн. У Бостоні лікують українку безкоштовно. Разом з Ющенком там була і відомий американський фотограф українського походження Таня д''Авіньйон, яка багато років співпрацювала з журналом "National Geographic". Про те, як себе почуває Настя і про те, що вона побачила у лікарні, пані д''Авіньйон розповіла радіо "Свобода".

Таня д''Aвіньйон

Віктор Ющенко приїхав просто з аеропорту. Там він мав коротку зустріч з лікарями, з головним лікарем, який працює з Настею, і там сиділа мама. Мама молоденька, має 23 роки. Дуже ще в такому нервовому стані.

Настя має опіки ІІІ ступеня, 80 відсотків тіла. Тепер лікар сказав, що вона має 70 відсотків можливості жити, отже, вона ще не вийшла з проблематичної ситуації.

Мар’яна Драч

Але все одно це досить високі шанси, тому що, коли вона була в Україні, ці шанси були значно меншими.

Таня д''Aвіньйон

Абсолютно, лікарі казали, що якби її не привезли, то вона б померла. З мамою я говорила, як сталося, що Ющенко втрутився у ту справу, вона сказала, що дитина лежала в Харкові 5 днів в лікарні, що Ющенко сам до неї зателефонував. Так що ця інформація видно дійшла.

Я певна, що це є через дружину Катерину, яка знала про те, що тут у Бостоні існує така лікарня.

Мар’яна Драч

Як кажуть фахівці, в світі є два опікові центри такого рівня, які мають новітню методику вирощування шкіри. Один в Німеччині, інший – у США, в Бостоні. А якою є реакція української громади? Чи приходять до Насті в лікарню українці з Бостона?

Таня д''Aвіньйон

До Насті не можна ... Я мала доступ, я була єдиний фотограф, яка одержала дозвіл піти з Президентом і його дружиною. Там пустили 12 осіб.

Настя лежить у кімнаті, яка є закрита, щоб вона якоїсь інфекції не набрала від людей. Те, що ми бачили: вона покрита, тільки видно були її чорні попечені пальчики на ногах. Лице і руки вона не попекла, бо коли вона взяла сестричку, то плечима виходила з хати, так що у неї спечені плечі, плечима була до вогню. Пощастило, що личко її чисте.

Лікар казав, що вона буде мінімально три місяці, щоб лікуватися, а ще можливо, що будуть пластичні операції далі робити.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG