Доступність посилання

ТОП новини

Одесити відчули перші досягнення нової влади, а Партія регіонів протестує...


Петро Каландирець

„У останній день перебування при владі команда Руслана Боделана провела засідання виконкому Одеської міської Ради. На цьому засіданні ухвалили рішення виділити під забудову три гектари землі на Гагаринському плато міста. Підписав це рішення перший заступник тодішнього міського голови Руслана Боделана”.

Про це 8 квітня, на зустрічі з журналістами повідомив Одеський міський голова Едуард Гурвіц, висловивши задоволення, що „за сім років керування в Одесі Руслан Боделан не продав хоча б пам”ятник Дюку де Ришельє”.

Серед першочергових завдань нового міського керівництва Едуард Гурвіц назвав ремонт автошляхів та міжквартальних проїздів, відновлення освітлення вулиць міста, безперервне постачання у помешкання одеситів гарячої води та електроенергії. До речі, 8 квітня, після тривалої відсутності, гаряча вода у помешканнях одеситів вже з’явилася.

„Разом з цим необхідно зробити рішучі кроки для виконання стратегічних завдань, серед яких реконструкція Одеського аеропорту та винесення шкідливих підприємств з приморської зони. Маємо розібратися і з нинішньою ситуацією в місті, яка є критичною. Статус курортного міста не дозволяв роздавати землі біля моря, забирати у одеситів пляжі. Однак це робилося. Роздані земельні ділянки навіть на тих територіях, де будівництво є забороненим. В Одесі практично знищені понад три десятки санаторіїв, а землі їхні продані”,- повідомив журналістам Едуард Гурвіц, наголосивши на необхідності проведення термінової ревізії власності міста.

Одеський міський голова заперечив поширену прихильними до лідера міської організації Партії регіонів Руслана Боделана інформацію про можливість утисків на адресу окремих ЗМІ, наголосивши, що „буде ставитися до всіх журналістів з повагою”.

Едуард Гурвіц ще раз зазначив, що одеська преса, радіо і телекампанії мають вибачитись перед одеситами за дезінформацію, яку вони неодноразово поширювали під час минулої виборчої кампанії.” Маю надію, що вони візьмуть приклад зі всеукраїнських засобів масової інформації, які це зробили”.

Пан Гурвіц переконаний, що спроби переглянути рішення Приморського райсуду Одеси про скасування результатів виборів Одеського міського голови 2002-го року у Верховному суді України будуть безрезультатними. „З юридичної точки зору мені здається, що процес завершений”.

Міський голова висловив надію, що „Руслан Боделан відповідатиме не лише за скоєні в останні сім років незаконні дії, але і за провокування протистояння в Одесі, у 1997- 98 роках, коли були вбиті Ігор Свобода, Сергій Варламов”. Едуард Гурвіц вважає, що „це стало можливим завдяки тодішньому обласному керівництву та правоохоронним органам, коли був утворений злочинний клан”.

Тим часом, біля приміщення міськради далі встановлені намети прихильників Руслана Боделана і Віктора Януковича, переважно з активістів проросійської організації „Єдіноє отєчєство”. За повідомленням прес-служби місцевої організації Партії регіонів, від 7 квітня на Думській площі Одеси з”явилися і намети з представниками цієї партії, які прибули з Харкова, Олександрії та Донецька.

Стало відомо, що 8 квітня у Приморському райсуді Одеси ухвалили рішення про ліквідацію наметів з центральної площі міста на тій підставі, що вони заважатимуть запланованим на 10 квітня заходам з нагоди річниці звільнення Одеси від нацистів. Організаторам акції запропоновано зняти намети до дев’ятої години вечора 8 квітня.
XS
SM
MD
LG