Доступність посилання

ТОП новини

Партія регіонів та “Єдіноє отєчєство” в Одесі погрожують позовами та акціями непокори...


Петро Каландирець

Проведена 11 квітня прес-конференція представників Партії регіонів та проросійської організації “Єдіноє отєчєство” була присвячена факту демонтажу в Одесі наметів на підтримку екс-міського голови Руслана Боделана і голови Партії регіонів України Віктора Януковича. Організатори зустрічі з журналістами назвали останні події в Одесі “політичним переслідуванням та порушенням прав людини”.

Голова організації “Єдіноє отєчєство” Валерій Кауров у присутності журналістів визнав, що навіть отримавши документ з Приморського райсуду Одеси з проханням звільнити Думську площу міста від наметів, учасники акції заявили, що “налаштовані рішуче і залишатимуться там далі”.

Лідер організації "Єдіноє отєчєство" Валерій Кауров
За словами п.Каурова, “мешканцям наметів завдані збитки у розмірі 48 тисяч 861 гривень”. Серед “особливо цінних” речей були названі “намети, прапори, тарілки з металу, валянки, бушлати та інше...”

Проросійська організація “Єдіноє отєчєство” має намір 12 квітня подати до Приморського РВВС Одеси заяву про порушення карної справи. У діях працівників міліції позивачі вбачають “розбійний груповий напад з метою заволодіння власністю” та “перевищення службових повноважень”.

Так само буде подана апеляція на документ з Приморського райсуду Одеси, яким було заборонене подальше перебування на Думській площі наметового містечка прихильників Руслана Боделана і Віктора Януковича. Таку заборону п.Кауров назвав “порушенням конституційних прав” і заявив, що після повернення майна організація “Єдіноє отєчєство” має намір знову подати до міської Ради повідомлення і відновлювати роботу наметового містечка на Куликовому полі Одеси.

"Потерпілий" Анатолій Петров
Валерій Кауров: “Нині, спільно з Партією регіонів, ми готуємо поїздку наших активістів до Києва. Група наших прихильників у Маріїнському парку столиці зробить одеську вулицю протесту проти переслідувань голови Донецької облради Бориса Колесникова, узурпації влади в Одесі, політичних репресій та утисків ЗМІ”.

Щоправда, точний день виїзду одеситів до Києва так і не назвали. А заступник голови міської Партії регіонів Валерій Романов заявив, що про поїздку до столиці говорити “ще зарано і не слід навіть про це писати. З цього приводу рішення ще немає”.

Журналістам були продемонстрована відеозйомка демонтажу наметового містечка в Одесі. Щоправда, жоден з представлених працівникам ЗМІ відеокадрів не показав фактів “фізичного тиску” на прихильників Руслана Боделана і Віктора Януковича.

Мав на прес-конференції слово і представник організації “Єдіноє отєчєство” Анатолій Петров, якого представили як “постраждалого”.

Демонтоване наметове містечко
Саме п. Петров 05 квітня був серед активних учасників блокування будинку міськради представниками проросійських організацій. Цього дня, приміром, депутату Одеської міськради Георгію Селянину вдалося потрапити до приміщення мерії лише після втручання правоохоронних органів.

Від “миротворців”, які нині представляють себе не інакше як “постраждалими”, потерпіла тоді і кореспондент місцевої радіостанції “Просто радіо” (майже розтрощеним виявився і корпус її мобільного телефону).

До “єднання всіх справді прогресивних сил” закликав на прес- конференції і заступник голови міської організації Партії регіонів Валерій Романов.

11 квітня п’ять представників організації “Єдіноє отєчєство” провели пікет біля приміщення Приморського районного суду Одеси. Появу біля учасників акції майора міліції Анатолій Петров назвав “расизмом”.

"Їдальня" наметового містечка в Одесі
Отримати коментар з приводу демонтажу наметового містечка особисто від голови Партії регіонів в Одесі Руслана Боделана не вдалося. Прес-секретар партійної організації Ірина Долматова повідомила кореспонденту радіо “Свобода, що “Руслан Боделан під час розгону наметового містечка присутній не був, а тому і коментувати не буде”.

Одеська міська влада, яку організатори прес-конференції називали не інакше як “ініціаторами політичних репресій”, виявилася більш охочою до спілкування зі ЗМІ.

Виконувач обов’язків керівника управління інформації Одеського міськвиконкому Едуард Щеглов повідомив в інтерв’ю радіо “Свобода”, що “маніпуляції політичною та релігійною атрибутикою, ігнорування судових рішень, неповага до суду, поява “постраждалих” через кілька днів після демонтажу наметового містечка свідчить про провокаційну мету організаторів цієї акції. Не знайшовши підтримки серед одеситів, вони прагнуть компенсувати її подібними кроками. Жодної правової підстави перебування заселеного гостями міста наметового містечка, регулярного використання потужної аудіоапаратури, встановлення біотуалетів та польової кухні біля дверей одеської мерії, не було і не могло бути”.

Едуард Щеглов назвав останні події в Одеси “новими методами Партії регіонів та СДПУ (о) боротьби за голоси виборців напередодні парламентських виборів 2006 року”.
XS
SM
MD
LG