Доступність посилання

ТОП новини

Анатолій Кінах пообіцяв підтримку Одеській міській владі.


Петро Каландирець

Анатолія Кінаха зустріли у мерії Одеси
15 квітня перший віце-прем’єр міністр України Анатолій Кінах протягом дня перебував в Одесі. Програма його робочого візиту була надзвичайно насиченою. Серед іншого він провів зустріч з господарським активом області, прес конференцію для журналістів, відвідав Одеський припортовий завод...

Головна мета візиту до Одеської області – ознайомлення з соціально-економічним розвитком регіону, посилення діалогу між центральними і місцевими органами влади „з метою удосконалення всіх напрямків державної соціально-економічної політики”.

На зустрічі з Одеським міським головою Едуардом Гурвіцем перший віце-прем’єр висловив розуміння з приводу критичної ситуації, яка склалася в Одесі внаслідок „господарювання” попереднього міського курівництва. Анатолій Кінах запевнив, що нова міська влада може розраховувати на підтримку уряду України у вирішенні багатьох актуальних проблемних для Одеси питань.

На проведеній у приміщенні Одеської обласної державної адміністрації прес конференції у Анатолія Кінаха запитали про його ставлення до факту усунення Руслана Боделана, рішенням Приморського райсуду, з посади Одеського міського голови. За словами першого віце-прем’єр міністра України, „Руслан Боделан зробив свій політичний вибір і це його право. Головне щоби в цій ситуації, незалежно від прізвищ, головував Закон і право. Від цього залежатиме, зокрема, наскільки Україна буде крокувати вперед як правова і демократична держава”.

Прес конференція першого віце-прем’єр-міністра в Одесі
Анатолій Кінах зазначив, що нині українське суспільство очікує від нової влади діяльності спрямованої на інтереси людей.

„Люди не лише очікують, але і вимагають від нової влади закріплення принципу верховенства Закону, дотримання права на вільне отримання інформації та конкретних результатів у соціально-економічному розвитку. Це величезна відповідальність. Іспит владою є найтяжчим у людському житті і ми маємо його гідно пройти. На основі жорсткої протидії корупції, контрабанді і „тіньовій” економіці, наведення ладу у діяльності вільних економічних зон, природних монополій, приватизації державного майна за перші три місяці поточного року реальні прибутки до державного бюджету України зросли на 62 відсотки”, сказав перший віце-прем’єр-міністр України.

Він наголосив на необхідності суттєвого підвищення активності розвитку, зокрема, ракетно-космічної галузі, машинобудування, суднобудування, авіабудування і агропромислового комплексу. Анатолій Кінах переконаний, що у майбутні парламентські вибори 2006 року матимуть для України величезне значення.

„Нині ми ставимо собі за завдання досягти такого результату на виборах щоби він доповнив волевиявлення українських громадян у 2004 році. Якщо ми цього досягнемо і на цій основі консолідуємо суспільство – я переконаний у дієздатності нового парламенту”.

Працівники одеських ЗМІ
Перший віце-прем’єр-міністр України виступив на підтримку заклику багатьох українських політиків щодо перегляду підсумків „конституційної реформи”.

„Я переконаний, що у перехідний час, коли існує надзвичайно багато системних криз ( починаючи від проблеми бідності, недостатньої конкурентно спроможності економіки держави) надзвичайно важливо мати в країні владу, яка здатна концентрувати навколо себе політичну волю, інтелект, кадри, ресурси. Тому різкий перехід, який передбачається „конституційною реформою”, без належного політичного структурування і нароблених демократичних механізмів самовизначення людей, це величезний ризик”.

Саме з цих причин Анатолій Кінах вважає, що „зміни до Конституції мають бути системними і служити інтересам суспільства, держави”.
XS
SM
MD
LG