Доступність посилання

ТОП новини

Едуард Гурвіц: „Чутки про відсутність у місті реальної влади є спробою приховати важкі злочини колишнього керівництва в Одесі...”


Петро Каландирець

Одеса, 18 квітня 2005 року.

Едуард Гурвіц відповідає на запитання
„Ті хто за минулі сім років довів Одесу до повного занепаду, прагнуть і сьогодні не дати можливості навести лад у місті. Я переконаний, переважна більшість одеситів розуміють, що поширені деякими ЗМІ провокаційні чутки про політичні переслідування і відсутність у місті реальної влади є лише спробою приховати важкі злочини колишнього керівництва в Одесі”.

Про це заявив Одеський міський голова Едуард Гурвіц на проведеній 18 квітня прес-конференції для журналістів. Він зазначив, що “в Одесі є легітимна влада, а 21 квітня поточного року на запланованій сесії міської Ради будуть вирішені чимало організаційних питань”.

“Ми разом з одеситами продовжимо роботу, спрямовану на виведення міського господарства з надзвичайно складної кризи. Спроби перевірити нову владу на міцність подібним чином є черговою політичною помилкою опонентів. Президент України вже неодноразово казав, що ніхто і ніколи не дочекається від нього поступок політичного характеру, тим більше, за допомогою брутального тиску”.

Працівники ЗМІ на прес конференції
Едуард Гурвіц наголосив, що має всі належні повноваження міського голови і користується ними повною мірою. Як наслідок, в місті змінені практично всі керівники управлінь міськвиконкому, районних державних адміністрацій, призначені виконувачі обов’язків заступників міського голови, готується сесія міської Ради, на якій планується вирішити чимало важливих для мешканців міста питань. Зокрема, буде продовжена звична для нинішнього міського керівництва практика підтримки ветеранів та інвалідів. До свята Дня перемоги всі 35 тисяч учасників війни, мешканців Одеси, одержать по 100 гривень. Це питання буде розглядатися на найближчій сесії міської Ради, Едуард Гурвіц висловив сподівання, що депутати підтримають цю пропозицію. Триватиме в Одесі і телефонізація помешкань ветеранів та інвалідів.

Тим часом, у розпорядження слідчих органів передаються документи про те, як працював Фонд, через який пройшли мільйони гривень, які мали бути спрямованими на ремонт міських автошляхів.

„Минулого року на ремонт автошляхів витрачені понад 30 мільйонів гривень. Де ці дороги?”. Едуард Гурвіц запевнив одеситів, що нова міська влада зробить все можливе, щоб „протягом літа 2005 року привести дороги і тротуари в Одесі у належний стан. Це величезна робота, бо автошляхи і міжквартальні проїзди є у жахливому стані”.

Одеський міський голова демонструє Розпорядження підписане Русланом Боделаном
Одеський міський голова запевнив, що зробить все можливе, щоб ціни на проїзд у маршрутних таксі для одеситів не були підвищені.

Під час виступу на прес-конференції він висловив переконання, що телекомпанії „РІАК”, в ефірі якої, за його словами, поширюється інформація про „нелегитимність” нинішньої міської влади „ще доведеться каятися перед одеситами”.

На думку мера Одеси, „журналісти телекомпанії РІАК проводили найбільш брудну кампанію дезінформації населення, фальсифікації виборців і образ на адресу учасників виборчих перегонів, зокрема, і нинішнього Президента України демонстрували у формі фашиста. Я гадаю, що телекомпанія РІАК забруднена перед одеським телеглядачем і далі продовжує псувати власну репутацію, щодня поширюючи неперевірену інформацію. Таким чином, зокрема, поширюється інформація про нелегітимність сесії міськради 5 квітня 2005 року, на якій оголосили рішення міськвиборчкому про реєстрацію Одеського міського голови”.

Одеська міська Рада
Едуард Гурвіц продемонстрував журналістам розпорядження колишнього міського голови Руслана Боделана про скликання позачергової сесії міської Ради саме на 5 квітня поточного року. Щоправда, провели її вже у присутності іншого міського голови. Тоді це розпорядження поширили і серед всіх депутатів міськради.
XS
SM
MD
LG