Доступність посилання

ТОП новини

У Ватикані, у другий день конклаву, 115 кардиналів із 52 країн, серед яких двоє з України, обрали нового, 265-го главу Римо-католицької церкви, наступника Івана Павла Другого


Новий Папа - 78-річний Бенедикт ХУІ - закликав віруючих на площі Собору Святого Петра молитися за його понтифікат і проголосив благословення “урбі ет орбі”, тобто містові Риму і світові. Новий Папа Римський Бенедикт ХУІ очолюватиме Католицьку церкву, про належність до якої заявляє понад 1мільярд 100 мільйонів християн у світі.


“Сповіщаю вам радісну новину: маємо Папу. Ним став кардинал Йозеф Ратцінґер з Німеччини, який прийняв ім’я Бенедикта ХУІ ”, - повідомив речник конклаву кардинала Медина Естевез.

Обрання нового Папи Римського близько 19-ої години за київським часом сповістив за традицією білий дим над дахом Сикстинської капели і дзвони собору Святого Петра.

Новий Папа - 78-річний Бенедикт ХУІ - закликав віруючих на площі Собору Святого Петра молитися за його понтифікат і проголосив благословення “урбі ет орбі”, тобто містові Риму і світові.

Новий Папа Римський Бенедикт ХУІ очолюватиме Католицьку церкву, про належність до якої заявляє понад 1мільярд 100 мільйонів християн у світі.
XS
SM
MD
LG