Доступність посилання

ТОП новини

Про арешт голови Тернопільської облради депутати говорили на позачерговій сесії.


Галина Терещук

Львів, 21 квітня 2005 - Сьогодні чергова сесія Тернопільської облради відбулась без її голови. Керівника представницького органу влади Тернопільщини напередодні затримали правоохоронні органи. Анатолія Жукінського підозрюють у незаконному використанні бюджетних коштів для купівлі власного авто.

Начальник УМВСУ у Тернопільській області Василь Пісний повідомив депутатам облради, що обласна прокуратура порушила проти Анатолія Жукінського кримінальну справу за статтею, – розкрадання державного майна в особливо великих розмірах, яка передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 12 років. Керівник тернопільських правоохоронців зазначив, що ведеться слідство і працівники міліції перевіряють факти інших зловживань посадовця. У слідчому ізоляторі він проведе 72 години. Його інтереси захищає адвокат, а за станом здоров’я стежить медик.

Наразі достеменно невідомо, коли саме Анатолій Жукінський використав не за призначенням бюджетні гроші, за які він придбав у себе ж автомобіль за завищеною ціною. Адже з 2000 року до 2002 він обіймав посаду заступника голови Тернопільської обладміністрації. У 2002 році від блоку “Наша Україна” був обраний депутатом облради і згодом її очолив, але у до складу фракції Нашої України не увійшов. Пан Жукінський, член Ліберальної партії, тісно співпрацював з тодішнім головою ОДА паном Цимбалюком, висуванцем СДПУо, відмежувався від масових акцій протесту, які організовувала опозиція проти податкових, правоохоронних органів та адміністрації Кучми.

Арешт Анатолія Жукінського став несподіваним для голови Тернопільської обладміністрації, міського голови, лідерів політичних партій і навіть самих правоохоронців.

Міський голова Тернополя Богдан Левків припускає, що підстави для затримання посадової особи були, але розмежовує політику та фінансові зловживання:

--Політика це одне, а тут уже якісь фінансові справи. Ніхто не має права порушувати закони.

Голова обласного осередку партії «Батьківщина» Василь Деревляний здивований, що депутати облради не висловлюються у справі арешту їхнього керівника:

--Я думаю, що вони боялись щось говорити, що багато з них відчувають за собою якісь може певні гріхи і не знають, хто може бути наступний. Тому й зайняли таку вичікувальну позицію. Тим часом місцеві експерти припускають, що затримання Анатолія Жукінського - ймовірна демонстрація того, що із нечесними чиновниками нова влада бореться не лише на Донеччині, але й в Західній Україні, де Віктор Ющенко отримав масову підтримку.

А поки що тернопільські депутати вирішили зачекати і обговорюватимуть несподівану проблему, що постала у зв’язку з арештом голови облради, на позачерговому сесійному засіданні, яке відбудеться через кілька днів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG