Доступність посилання

ТОП новини

Галерея дипломів урядовців в кабміні.


Віктор Міняйло

Київ, 21 квітня 2005 - Після скандалу з міністром юстиції Романом Зваричем, пов‘язаним з його освітою, прем‘єр-міністр України Юлія Тимошенко запропонувала розмістити на стінах Кабінету Міністрів разом з додатками про оцінки. “У тому числі і каліфорнійські, і атестати фізико-математичних шкіл,” - сказала вона на прес-конференції у Києві.

Вчитися, вчитися і вчитися вчив радянський народ великий Ленін. Оскільки всі чинні міністри, за винятком Романа Зварича, отримали радянську освіту, то й прем’єр-міністр вирішила пересвідчитися, як представники виконавчої влади виконували заповіти вождя.

Ця ініціатива законодавчо не закріплена, отже, за коментарем я звернувся до народних депутатів України.

Хоча представник СДПУ(О) Нестор Шуфрич і є політичним опонентом Ю.Тимошенко, цю її ініціативу він підтримує.

Нестор Шуфрич

Я погоджуюся з пані Тимошенко, хай висять хоча б дипломи, тому що якесь інше досягнення Кабміну вони навряд чи зможуть повісити.

Віктор Міняйло

Подобається ця ідея і новообраному депутату із “НУ” Олені Бондаренко.

Олена Бондаренко

Мені ця ідея дуже подобається, тому що, з одного боку, ми всі будемо чітко знати хто проффесор, а хто справді професор, а по-друге, нічого страшного, якщо ми будемо знати насправді, хто є хто за освітою.

Віктор Міняйло

А ось як прокоментував пропозицію прем’єра представник парламентської фракції БЮЛ Левко Лук’яненко.

Левко Лук’яненко

Я думаю, що у кожній державі є різні звички. Знаєте, часом бувають речі дуже серйозні, а часом бувають речі несерйозні. Я думаю, що до таких дотепних речей і відноситься ця пропозиція, тому що який має диплом людина, то це може часом перетворитися звичайно у комедію, навіть дуже цікаву, так, наприклад, як у нас з Януковичем, коли він ніби і доктор якийсь, і ніби якийсь професор, а на одній сторінці зробив 17 помилок і написав слово “проффесор”, то це, звичайно, достойне сміху по всій Україні.

Але якщо говорити щось серйозніше, то в історії ми знаємо людей, які не мали дипломів, але мали надзвичайно світлі, ясні голови, з другого боку, знаємо багато людей, коли вони мали дійсно високі, добрі дипломи, але були дурнями.

Так що сам по собі диплом – це ще не все.

Віктор Міняйло

Нагадаю, що три з чотирьох останніх голів ВРУ мали дипломи фахівців сільського господарства.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG