Доступність посилання

ТОП новини

ЧЕРЕЗ ВІДСУТНІСТЬ ПРІЗВИЩА ЮЩЕНКА РЕЙТИНГ НСНУ НА ТРЕТИНУ НИЖЧИЙ, НІЖ БУВ У БЛОКУ “НАША УКРАЇНА” – ОПИТУВАННЯ


Політологи пов''язують це з відсутністю в анкеті опитування прізвища Президента України Віктора ЮЩЕНКА - там фігурувало прізвище голови Ради НСНУ Романа БЕЗСМЕРТНОГО.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив на прес-конференції в УНІАН керівник соціальної служби "Український барометр" Віктор НЕБОЖЕНКО, яка з 30 березня по 8 квітня провела опитування 1798 респондентів у всіх областях, в Криму, Києві та Севастополі.

За словами соціолога, перед В.ЮЩЕНКОМ напередодні парламентських виборів 2006 року постане завдання - або створювати п''ятірку яскравих лідерів, що будуть у списку цієї партії, або "він вступить у складну боротьбу за електорат".

Водночас, керівник Центру прикладних політичних досліджень “Пента” Володимир ФЕСЕНКО зауважив, що така ситуація матиме зовсім інші реалії після початку виборчої кампанії. За його словами, навіть якщо В.ЮЩЕНКО офіційно не очолить партійний список, лише його публічні заяви про підтримку НСНУ призведуть до підвищення рейтингу цієї політичної сили, яку вже тоді чітко пов''язуватимуть з іменем Президента.

Також В.НЕБОЖЕНКО відзначив, що відрив НСНУ від Блоку Юлії Тимошенко та Партії регіонів на сьогодні є досить невеликим. Експерт вважає, що більшість колишніх прихильників "Нашої України" проігнорували НСНУ, але перейшли не до опозиційних партій чи "болота", а поповнили табір прибічників БЮТ.

У квітні 2005 року рейтинг БЮТ зріс на 10% у порівнянні із лютим 2005 року. За словами В.НЕБОЖЕНКА, призначення одного із близьких соратників Ю.ТИМОШЕНКО на посаду прем''єр-міністра Криму (Анатолія МАТВІЄНКА – УНІАН) є свідченням того, що лідер партії "Батьківщина" Ю.ТИМОШЕНКО "взялась за найскладніший для себе політичний проект - роботу з російськомовним населенням Криму".

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG