Доступність посилання

ТОП новини

Російськими слідами Руслана Боделана та Ігоря Бакая.


Віталій Портников


Москва, 28 квітня 2005 року - Кілька колишніх українських урядовців останнім часом виїхали до Росії. Колишній мер Одеси Руслан Боделан перебуває у військовому госпіталі в Москві, а колишній керівник Державного управління справами України Ігор Бакай став громадянином Росії і знайшов там нову роботу. Обоє мають неприємності на батьківщині. В Одесі прокуратура звинувачує Боделана у зловживанні владою, а Бакай у Києві фігурує в кількох кримінальних справах щодо незаконної приватизації.

Колишній мер Одеси Руслан Боделан ніде не ховається. Він лікується у військовому госпіталі №3 імені Вишневського Міноборони РФ з діагнозом порушення артеріального тиску. У приймальні цього госпіталю сказали радіо "Свобода", що не збираються давати жодної інформації про пацієнта. Як вважається, Руслан Боделан скористався послугами саме госпіталю Міноборони РФ, щоб надійно захиститися від будь-яких спроб правоохоронних органів Росії і України зустрітися з ним. Госпіталь знаходиться на спеціальному режимі, його охороняють військові Міноборони РФ, які, звичайно ж, не допускають можливості появи в коридорах госпіталю представників інших відомств, за винятком самого Міноборони Росії. Як сказав у розмові зі мною один із представників госпіталю, кожен пацієнт може себе відчувати у госпіталі імені Вишневського як у фортеці.

Щодо ж Ігоря Бакая, звичайно, його знайти набагато важче, ніж Руслана Боделана, адже пан Бакай здоровий і саме тому отримав вже квартиру в російські столиці, і роботу, і його часто бачать в різних місцях в Москві. Однак, останнім часом, як говорять люди, які спілкуються з Ігорем Бакаєм, його в Москві не видно. І ось чому. Генпрокуратура РФ отримала від української сторони прохання знайти Ігоря Бакая для того, щоб він з’явився на допит.

Начальник управління інформації громадських зв’язків Генпрокуратури РФ Наталя Вишнякова підкреслила, що в міжнародний розшук Бакай не оголошений, жодних звинувачень проти нього не висунуто, його просто шукають для допиту. Тому не стоїть питання про видачу цієї людини українській владі. Однак певні слідчі дії, пояснила потім представник Генпрокуратури РФ, дійсно відбуваються. У відповідь на запитання, про що саме йдеться, пані Вишнякова сказала, що це секретна інформація.

Таким чином поки Генпрокуратура РФ дійсно намагається здійснити, чи не здійснити секретні слідчі дії Ігор Бакай вірогідно не знаходиться саме в російській столиці. Чи залишив він взагалі Росію, чи знаходиться просто за межами самої Москви сказати зараз важко. У Ігоря Бакая, як мені повідомили, є всі можливості, щоб стежити за ситуацією і з’явитися у безпечному місці тоді, коли вона буде зрозумілою.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG