Доступність посилання

ТОП новини

УАПЦ сприятиме відродженню духовності в Одесі.


Петро Каландирець

Одеському міському голові дарують ікону Спасителя
4 травня Одесу відвідав архикапелан Української капеланської служби Української Автокефальної Православної Церкви, єпископ Богуславський і Білгородський, Владика Захарій. Серед іншого Він мав зустріч з Одеським міським головою Едуардом Гурвіцем, відвідав екуменічну морську каплицю Святого Архистратига Михаїла та обласне управління у справах релігій.

Це була перша офіційна зустріч Едуарда Гурвіца з духівництвом Української Автокефальної Православної Церкви після його повернення на посаду Одеського міського голови. Отож, і питань для обговорення було чимало. Хоча нині УАПЦ не має в Одесі власного храму діючі церковні громади беруть активну участь у міжконфесійному житті. А у с.Жовтень, Біляївського району, Одеської області (кілька кілометрів від Одеси) є храм Воскресіння Христового і духовна семінарія УАПЦ.

Едуард Гурвіц одержав орден Святого Рівноапостольного Князя Володимира Першого Ступеня
Одеського міського голову привітали з Великодніми святами і вручили йому високу нагороду УАПЦ – орден Святого Рівноапостольного Князя Володимира Першого Ступеня. Цей орден отримують лише духівництво церков та державні діячі за активну діяльність спрямовану на відродження духовності в Україні.

Ректор духовного училища, отець Володимир Клебан подарував Едуарду Гурвіцу ікону Спасителя. Він побажав, щоби подарована ікона допомагала новому міському керівництву долати численні проблеми, з якими щодня зустрічаються одесити. Єпископ Білгородський і Богуславський УАПЦ, після проведеної у міській Раді зустрічі, висловив думку, що нове керівництво Одеси ставить собі за мету дотримуватися принципу рівного ставлення до різних християнських церков. „Господь любить всіх. В Одесі має бути місце для УАПЦ та інших церков, які прагнуть добра, миру і злагоди. Ми знайшли це порозуміння під час спілкування з Одеським міським головою”, зазначив Владика Захарій.

Під час відвідин морської екуменічноі каплиці Св.Арх. Михаїла
Він запевнив, що духівництво Української Автокефальної Православної Церкви продовжить діяльність на підтримку хворих на ВІЛ СНІД в Одесі. Як відомо, при Одесько-Балтській єпархії УАПЦ нині діє духовне училище для військових капеланів. Під час зустрічі з міським головою висловлена готовність сприяти відкриттю каплиць та місць для молитви при всіх лікувальних закладах Одеси.

04 травня єпископ Білгородський і Богуславський Захарій, отець Володимир Клебан та отець Михайло Кушнір відвідали екуменічну каплицю Святого Архистратига Михаїла. Тут вони спільно помолилися за здоров’я та добробут українських мореплавців.

Вл. Захарій та о. Володимир Клебан з нагородою для Одеського міського голови
Директор „Центру ангела, який летить” в Одесі Ростислав Інжестойков розповів шановним гостям про роботу, яка вже багато років триває у Одеському морському порту. Місійну працю започаткував тут п. Олександр Сорокін.

На зустрічі в обласному управлінні у справах релігій мова йшла про міжконфесійну ситуацію в регіоні.
XS
SM
MD
LG