Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті побував почесний голова Української республіканської партії “Собор” Левко Лук’яненко.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 10 травня 2005 - Почесний голова Української республіканської партії “Собор” Левко Лук’яненко презентував на Прикарпатті свою нову книгу “Національна ідея і національна воля”. Депутат Верховної Ради, колишній дисидент зустрівся зі студентами кількох вищих навчальних закладів реґіону. На зустрічах він наголошував, що партія, до якої він належить, на наступних парламентських виборах більш активно боротиметься за посади.

Упродовж кількох останніх років почесний голова Української республіканської партії “Собор” Левко Лук’яненко не відвідував Прикарпаття. У виступах перед студентами Прикарпатского національногго університету імені Василя Стефаника та Фінансово-економічного університету депутат Верховної Ради колишній в’язень сумління наголошував, що саме в ці дні Українська республіканська партія відзначає 15-ліття від часу створення. Це найдавніша демократична партійна структура, яка була зареєстрована ще перед здобуттям Україною незалежності. Левко Лук’яненко також підкреслив, що внесок Української республіканської партії в усі демократичні перетворення в державі дуже вагомий.

Це, зрештою, було видно під час Помаранчевої революції. Однак ця праця була не такою публічною, як в інших політичних сил. Відповідно партія вважає, що її дещо обділили посадами на різних рівнях:

“Республіканська партія зробила дуже велику роботу. Нам, можливо, недостатньо багато дали посад. І це, можливо, з нашої вини, тому що Матвієнко недостатньо турбується, щоб республіканцям дали якісь високі посади. То він відповів, що ми боролися не за потрфелі, а за те, щоб звільнити Україну від злочинного режиму й обрати патріотичну владу”.

Левко Лук’яненко презентував перед студентами та громадськістю свою нову книгу “Національна ідея і національна воля”. Водночас він ознайомився з роботою місцевих осередків УРП “Собор”, які є одними з найактивніших у державі. Щодо виборів 2006 року, то почесний голова УРП “Собор” зауважив, що партія буде активніше вести публічну роботу і претендуватиме на вагомі посади:

“Очевидно, наша партія більш активно буде боротися за посади, бо врешті-решт, перебуваючи на посаді, є більше шансів проводити нашу програму в життя”.

Левко Лук’яненко, характеризуючи діяльність нинішньої влади, відзначив, що проблемою зараз є кадрові призначення на місцевому рівні. Керівники, які призначаються в низових ланках державного управління, дуже часто не відповідають поставленим перед ними завданням. І зараз, на переконання почесного голови УРП “Собор”, керівництву держави необхідно активніше працювати для того, щоб кожен українець відчув у себе вдома, що влада справді змінилася і стала демократичною.
XS
SM
MD
LG